logo_nigeria-fudbalSP JUŽNA AFRIKA

Smenjen vrh Nigerijskog fudbalskog saveza

 

Nema mira u nigerijskom fudbalu iz koga prema svetu stižu svakodnevno nove vesti. Posljednja govori da je smenjen sam vrh Nigerijskog fudbalskog saveza.

Podsećanja radi predsednik Nigerije Gudlak Džonatan, zbog lošeg nastupa reprezentacije na Svetskom prvenstvu i ispadanja odmah u takmičenju u grupi, odlučio je da kazni A selekciju nenastupanjem na svim internacionalnim nivoima do 2012. godine.

Povezana vest:  Pike: Mesi je zaslužio Zlatnu loptu

Naravno da su povodom toga reagovali besni čelnici FIFA-e, te su na adresu tamošnje države poslali ultimatum od 48 sati, za koje vreme moraju da ukinu takvu odluku. U protivnom bi usledile prave sankcije za tu reprezentaciju.

U međuvremenu, na nedeljnoj sjednici Izvršnog odbora tamošnjeg fudbalskog saveza je smenjena vodeća struktura. Dosadašnji predsednik Sani Lulu, kao i njegova dva zamenika Amanzea Učegbulama i Taivo Ogunjobi su odlukom članova odbora skinuti sa svojih pozicija, a članovi Izvršnog odbora su se isto tako dogovorili da će tražiti od nacionalne Vlade da ukine svoju kaznu reprezentaciji do 2012. godine.

Povezana vest:  Kelhar novo pojačanje Zvezde

Privremeno je na mesto predsednika postavljen Aminu Maigari, a razlog spomenutih smena leži u činjenica da je Nigerija na SP-u ostvarila tek jedan remi i dva poraza, potpuno nedovoljna za plasman u drugi krug Mundijala.