argentina_slavlje_igracaArgentinci dočekani kao heroji uprkos porazu

 

Argentinci su neočekivano toplo pozdravili svoje fudbalere po njihovu povratku sa Svetskog prvenstva: Posebno se to odnosi na doček selektora Dijega Maradone.

-Maradona, molimo te, nemoj ići! – samo je jedan od mnoštva transparenata podrške igračima i selektoru, od kojeg navijači gotovo jednoglasno očekuju ostanak na klupi reprezentacije očito zadovoljni napretkom koji su gaučosi pokazali u odnosu na mučne predstave iz južnoameričkih kvalifikacija za Južnu Afriku, a koje su fudbaleri pokazivali i pre Maradoninog dolaska na klupu.

Povezana vest:  Jagodina predstavila novog igrača Miroljuba Kostića

Do međunarodnog aerodroma Ezeiza u Buenos Airesu pokušalo je da se probije 15-ak hiljada navijača. Policija je, međutim, blokirala prilaze aerodromu bojeći se besnih reakcija. Strah se pokazao sasvim bespredmetnim: navijači su, obučeni u dresove reprezentacije, navijali, mahali zastavama i slavili svoju ekipu uprkos teškom četvrtfinalnom porazu (4-0) od Nemaca.

Nakon što su sa aerodroma autobusom prebačeni u trening-kamp Argentinskoga fudbalskog saveza (AFA), fudbaleri su napokon došli u bliskiji kontakt sa razdraganom publikom.

Povezana vest:  Riberi razmišlja da uzme nemačko državljanstvo

-Srećni smo. Želim da Dijego ostane – rekao je novinarima jedan navijač.

-Doputovao sam ovamo skroz iz Tukumana, 1.400 kilometara, samo da bih video Maradonu. Volim ga do smrti. Dobićemo svoju osvetu na Kopa Americi kojoj smo sedeće godine domaćini – rekao je drugi navijač.

Iako je, utučen posle poraza od Nemačke, dao da naslutiti bi mogao da napusti selektorsko mesto, doček i podrška sunarodnika, kojom se uvek hranio, gotovo će sigurno Dijega Maradonu naterati da se predomisli. Sasvim sigurno i njegove šefove u AFA, ako su uopšte pomišljali na raskid saradnje.

Povezana vest:  Žreb baraža evropskih kvalifikacija 21. oktobra