Trener čačanskog Borca Mladen Dodić rekao je danas, posle pobede u Novom Pazaru u utakmici 21. kola Super lige Srbije, da su njegovi fudbaleri u poslednja tri kola ostvarili rezultate koji daju nadu da se može izboriti opstanak.

-Dosta toga pozitivnog desilo nam se u finišu jeseni, ;ne samo rezultatski. Igrači su najzaslužniji, ali dosta toga uradjeno je i na organizacionom nivou. U Pazaru se osećam kao kod kuće, jedino što nikada nisam video manje publike. Pamtim kada je ovde bilo i po 10.000 gledalaca. To su problemi domaćina, a mi smo uspeli da podignemo nivo igre i došli su rezutati. Čestitam igračima na značajnoj pobedi protiv direktog konkurenta u borbi za opstanak – rekao je Dodić na konferenciji za novinare.

Pred oko 500 gledalaca, Borac je pobedio ekipu Novog Pazar sa 2:0 golovima Tijaga da Silve u 47. i Stefana Mihajlovića u 73. minutu.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE 2011, Dve osobe povređene na derbiju

Šef struke Novopazaraca Izet Ljajić izjavio je da je spreman da podnese svoj deo odgovornosti, kao i da ne pamti da je taj klub bio u težoj situaciji.

-Iza nas je turbulentna jesen, ja sam tu duže od dve i po decenije i ne pamtim da je bilo ovako. Ne tražim opravdanje, a danas smo odigrali koliko možemo. Borac ima dobru ekipu, u usponu su forme i pribojavao sam se ovog duela. Ispostavilo se da je to bilo s punim prvom. Želim im puno sreće, a nama sledi duboka analiza. Treba da se pogledamo u oči i da svako preuzme svoj deo odgovornosti. Jednostavno, više se nije moglo. Razumem i navijače, a hvala onima što su došli na stadion – naveo je Ljajić.

Borac je na 15. mestu u Super ligi Srbije sa 15 bodova, tri više od poslednjeplasiranog Novog Pazara. Ligaško takmičenje biće nastavljeno 18. februara, kada će Novi Pazar gostovati Crvenoj zvezdi, a Borac će biti domaćin Bačkoj.

Povezana vest:  Borusija Dortmund pobedom krenula u odbranu titule