van_gal_bajern_trenerVan Gal: Zbog SP neću moći dobro da pripremim tim!

 

Trener nemačkog prvaka Bajerna Luis van Gal izuzetno zabrinuto dočekuje novu sezonu Bundeslige. Priznao je to posle jučerašnje liste rasporeda za novo nemačko prvenstvo.

Bavarci će sezonu otvoriti 20. avgusta na domaćem terenu – Alians Areni protiv prvaka iz 2009. godine Volfsburga. A Van Gala muči što će mu veliki broj igrača prvi put na raspolaganju biti tek nešto više od dve nedelje uoči te utakmice.

Povezana vest:  Olsen objavio spisak kandidat za Mundijal u Južnoj Africi

Naime, Bajern je najzastupljeniji klub što se tiče broja igrača koji su još uvek aktivni na Svetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. Čak 11 igrača minhenskoga kluba je u polufinalu svetske smotre. Naravno, najviše ih je u sastavu Nemačke, čak osmorica – But, Lam, Badstuber, Švajnštajger, Miler, Kros, Klose i Gomez, dok trojica igraju za Van Galovu Holandiju – Brafheid, van Bomel i Roben).

Povezana vest:  Lionel Mesi ostaje u Barseloni

-Žalim zbog toga jer neću moći dobro da pripremim tim. Biće teško i meni, ali i igračima. To je veliki problem – rekao je Van Gal.

Holandski trener je tako poslednjih dana na raspolaganju imao samo desetoricu zdravih igrača, ali je i njima odlučio dati novi desetodnevni odmor, do 15. jula. A 11 spomenutih polufinalista SP će se priključiti tek 2. avgusta, dakle samo 18 dana pre starta Bundeslige.

Povezana vest:  141. VEČITI DERBI, Marković: Želimo da na pravi način završimo godinu