logo_SP_futbal_2010_afrikaNemac ubio dva Italijana posle svađe oko fudbala

 

Dva italijanska državljanina ubio je nemački državljanin Holger B. (42) u Hanoveru posle svađe zbog fudbala, saopštila je danas nemačka policija. Trojica muškaraca su se zakačila u ranim jutarnjim satima u ponedeljak u jednom baru oko toga koliko su puta Italija i Nemačka pobedile na svetskim šampionatima u fudbalu, prenela je italijanska agencija ANSA.

Povezana vest:  Poraz Liverpula u Sanderlendu

Nemački državljanin je nakon rasprave napustio bar gde se vratio naoružan posle otprilike 60 minuta i pucao na Italijane sa kojima se prepirao.

Jedan od napadnutih Italijana, star 49 godina, čije ime nije saopšteno, preminuo je ubrzo posle pucnjave. Njegov cetrdesetsedmogodišnji sunarodnik, čiji identitet takođe nije otkriven, preminuo je tokom protekle noći od posledica ranjavanja u glavu.

Povezana vest:  FSS dodeliće jednokratnu pomoć bolesnim fudbalerima

Oba Italijana su radili kao kuvari u restoranima u hanoverskom kvartu „crvenih fenjera“.

Italija je četiri puta bila svetski prvak u fudbalu, ali je na sadašnjem svetskom kupu u Južnoj Africi ispala iz trke za petu titulu.

Nemačka je do sada četiri puta osvajala svetska prvenstva u fudbalu, ali, za razliku od Italije, mogla bi da osvoji i ovogodišnje prvenstvo, jer polufinalnu utakmicu igra sutra protiv španske reprezentacije.

Povezana vest:  Rud Van Nisteloj: Napuštam HSV na kraju sezone