David Villa_ Cesc_FabregasSP JUŽNA AFRIKA

 

Fabregas spreman za Nemačku

 

Španski fudbaler Sesk Fabregas igraće protiv Nemačke u polufinalu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, iako je zbog povrede desne noge postojala mogućnost da propusti taj meč.

Fudbalski savez Španije danas je saopštio da je pregledima utvrđeno da povreda nije toliko ozbiljna koliko se mislilo.

-Pregledi su pokazali da nema bilo kakve povrede kosti, tako da će igrač (Fabregas) biti na raspolaganju selektoru za utakmicu sa Nemačkom – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  U Bordou očekuju pun stadion za utakmicu sa Zvezdom

Fabregas se povredio na jučerašnjem treningu, ali je večeras normalno radio sa ostalim saigračima, barem prvih 15 minuta koliko su novinari mogli da vide.

Španski reprezentativac je u martu polomio kost iste noge zbog čega je pre početka Mundijala igrao samo dve utakmice.

Utakmice na Svetskom prvenstvu uglavnom je počinjao sa klupe, ali bi protiv Nemačke mogao da zaigra od prvog minuta, pošto napadač Španije Fernando Tores nije u dobroj formi od operacije kolena u aprilu.

Povezana vest:  Kasano odbio Volfsburg i Marsej

Ukupno je 23-godišnji Fabregas na Mundijalu igrao svega 93 minuta, pošto je na terenu bio na tri od pet došadašnjih utakmica Španije.

Ako selektor Visente Del Boske odluči da u startnu postavu ne uvrsti ni Fabregasa ni Toresa u timu bi od početka meča mogao da bude David Silva, novo pojačanje Mančester sitija.

Povezana vest:  Napadnut Siniša Mihajlović u Đenovi

Silva je igrao samo u prvom meču Španije na Mundijalu kada je „crvena furija“ poražena od Švajcarske.

Jedini španski igrač koji je večeras trenirao odvojeno od ostatka ekipe bio je rezervni štoper Raul Albiol, koji se oporavlja od povrede članka.

Polufinalni duel Španije i Nemačke igra se sutra od 20.30 u Durbanu.