Novi trener fudbalera Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je danas da je cilj ekipe plasman u plej-of Super lige Srbije i da uz odredjene uslove, za tri do četiri godine taj klub može da osvoji šampionsku titulu.

-Velika je čast postati trener ovakvog kluba sa ovakvom tradicijom. Ovaj klub zaslužuje da bude na boljoj poziciji u Super ligi, a ne samo da ima 20 bodova. To je bio samo splet okolnosti. Daću sve od sebe kako bi ovaj klub ostvario što bolje rezultate na proleće, iako mnogi misle da je nemoguće, pokušaćemo da se domognemo plej-ofa – rekao je Lalatović na svom predstavljanju u Beogradu.

Lalatović je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Čukaričkim. On je 16. decembra otišao iz Vojvodine, a na klupi beogradskog tima zamenio je Gordana Petrića. Upitan da li mu je teško palo što je otišao iz Vojvodine, Lalatović je rekao da „nije postojalo bolje rešenje“.

Povezana vest:  Čukarički odneo bodove iz Jagodine

-Čukarički je bio moja želja još pre par godina. U ovom klubu želim da provedem vreme do odlaska u inostranstvo. Četvorogodišnji ugovor je pokazatelj koliko u klubu računaju na mene – naveo je on.

Novinare je zanimalo i kakvi su mu bili motivi dolaska, a on je odgovorio da je „svakom treneru motiv da postane trener Čukaričkog, pa tako i moj“. Lalatović je naveo da ne želi još da priča o pojačanjima, ali da neke ima u vidu i da su potrebna dva igrača da se uspostavi ravnoteža.

Povezana vest:  Romario: Marakana počela da gubi dušu

On je ocenio i da Čukarički ima realne šanse da osvoji titulu za tri, četiri godine, ali uz splet okolnosti.

-To je sasvim realno jer Čukarički posleduje kvalitet, ali i splet okolnosti i sudjenje mora da bude 50-50 i siguran sam da onda možemo da se borimo za titulu – rekao je Lalatović, bivši trener Napretka, Crvene zvezde, Borca i Srema.

Povezana vest:  Aleksis Sančez predvodi Čile na Mundijalu