Fudbaleri Čelsija pobedili su danas na svom terenu Stouk sa 4:2, dok je Mančester junajted posle preokreta trijumfovao s 2:1 protiv Midlsbroa u utakmicama 19. kola engleske Premijer lige.

Čelsi se pred svojim navijačima prilično namučio protiv Stouka, koji je dvaput dolazio do izjednačenja, ali je na kraju ipak uspeo da trijumfuje i tako nastavi seriju pobeda.

„Plavci“ su do prve prednosti stigli u 34. minutu, a strelac je bio Geri Kejhil koji je bio najviši u skoku posle kornera Seska Fabregasa s leve strane.

Stouk je posle 53 sekunde igre u drugom poluvremenu stigao do izjednačenja.

Čarls Adam izveo je slobodan udarac s leve strane i na drugoj stativi pronašao je Pitera Krauča koji je glavom loptu spustio u peterac, a tamo je dobro reagovao Bruno Martin Indi i preciznim udarcem savladao golmana Čelsija Tibu Kurtou.

Povezana vest:  Ninković: Slavimo zato što smo više želeli pobedu

Ekipa Antonija Kontea je u 57. minutu ponovo stigla do prednosti, a strelac je ovaj put bio Vilijan na asistenciju Edena Azara.

Posle drugog gola delovalo je da će Čelsi lako utakmicu privesti kraju, ali je Stouk u 64. minutu izjednačio, a strelac je bio Krauč nakon proigravanja Mame Diufa s desnog boka.

Gosti nisu dugo izdržali, pošto je Čelsi u prvoj akciji posle izjednačenja došao do novog gola. Ovaj put Fabregas je proigrao Vilijana koji je udarcem iz prve sa oko 10 metara desno iskosa savladao Lija Granta.

Povezana vest:  Djurdjević: Šteta što je pauza u prvenstvu

Stouk se nije predavao, napadao je i imao nekoliko solidnih prilika, međutim, nije uspeo još jednom da dođe do izjednačenja, što je je Čelsi iskoristio i u 85. minutu postigao četvrti gol, a strelac je bio Dijego Kosta.

Srpski reprezentativac Nemanja Matić je od 73. minuta nastupio za Čelsi, dok je Branislav Ivanović u igru ušao 10 minuta kasnije.

Čelsiju je ovo bila 13. uzastopna pobeda u Premijer ligi i tako sada na prvom mestu ima 49 bodova, devet više od drugoplasiranog Liverpula koji od 18.30 dočekuje Mančester siti, dok je Stouk 14. sa 20.

Mančester junajted je na stadionu Old Traford u potpunosti nadigrao Midsbro, ali je tek posle preokreta u finišu utakmice uspeo da dođe do trijumfa od 2:1 i tako zadržai priključak za vodećim ekipama Premijer lige.

Povezana vest:  Rašović: Širak jedini rival o kojem razmišljamo

Midlsbro je poveo pogotkom Granta Lidbitera u 67. minutu, ali je Junajted do preokreta stigao golovima Antoana Marsijala u 85. i Pola Pogbe u 86. minutu.

„Crveni đavoli“ su šesti na tabeli Premijer lige sa 36 bodova, dok je Midlsbro 16. sa 18.

Šampion Englekse, Lester, je na svom terenu golom Islama Slimanija u 20. minutu pobedio Vest Hem, dok je VBA na gostovanju protiv Sautemptona posle preokreta trijumfovao s 2:1.

Barnli je na svom terenu sa 4:1 pobedio Sanderlend, a Bornmut je u gostima s 3:0 bio bolji od Svonsija.