Fudbaleri Arsenala pobedili su večeras na svom terenu u londonskom derbiju Kristal Palas sa 2:0, u utakmici 19. kola Premijer lige i popeli se na treće mesto na tabeli.

Golove su postigli Olivije Žiru u 17. i Aleks Ivobi u 56. minutu.

Arsenal je prvi zapretio, imao je šanse preko Mohameda Elnenija u šestom minutu, posle čega je lopta izbačena u korner, i Aleksisa Sančesa u 11. minutu, kada je snažno šutirao pored leve stative.

Šest minuta kasnije domaći su poveli atraktivnim golom Žirua. Arsenal je krenuo u kontranapad, Sančes je sa leve strane sa ivice šesnaesterca centrirao pred gol, a Žiru je iza leđa petom zahvatio loptu, koja je prvo udarila u prečku i ušla u gol. To je bio njegov šesti gol u poslednje četiri premijerligaške utakmice u kojima je bio starter.

Povezana vest:  Mrkela: Veliki klub zainteresovan za Degeneka, Meleg odlazi iz Zvezde

Do kraja prvog poluvremena dve šanse propustio je Sančes, posle dobrih odbrana golmana Vejna Henesija. Prvi put je u 45. minutu šutirao sa ivice šesnaesterca, kada je Henesi je uhvatio loptu, dok je minut kasnije posle greške defanzivaca Kristal Palasa Čileanac pokušao sa oko pet metara, ali je golman uspeo da odbrani nogom.

Drugi deo igre počeo je dobrom šansom Kristal Palasa, ali je Kristijan Benteke loše zahvatio loptu glavom.

Arsenal je udvostručio vođstvo u 56. minutu preko Aleksa Ivobija. Lopta se na petercu od Skota Dana odbila do Ivobija koji je zahvatio glavom, a na gol liniji Džoel Vord nije uspeo da je izbaci. On je glavom zahvatio loptu koja je udarila u prečku a zatim ušla u mrežu, a gol je pripisan Ivobiju.

Povezana vest:  Predsednik UEFA u petak u Srbiji

Kristal Palas je posle toga imao nekoliko prilika, ali je golman Petr Čeh uspeo da sačuva svoju mrežu. Prvo je u 59. minutu Benteke pokušao glavom posle kornera, Čeh je odbranio, a lopta se zatim odbila do Kabajea koji je pokušao iz voleja, ali je golman domaćih ponovo bio uspešniji. Dva minuta kasnije Čeh je odbranio i udarac Androsa Tauzenda, koji je šutirao sa ivice šesnaesterca.

Do kraja utakmice dobru šansu propustio je Aron Remzi u 89. minutu kada je sa ivice šesnaesterca šutirao pored desne stative, kao i Aleks Okslejd-Čemberlen u trećem minutu nadoknade vremena, ali je njegov udarac odbranio Henesi.

Povezana vest:  Barselona u finalu Svetskog klupskog prvenstva

Arsenal je preuzeo treće mesto na tabeli od Totenhema, koji je ranije danas kao gost pobedio Votford sa 4:1. Ekipa Arsena Vengera je ostvarila 12. prvenstvenu pobedu i ima 40 bodova, tri manje od Liverpula i devet manje od prvoplasiranog Čelsija. Totenhem i Mančester siti na četvrtom i petom mestu imaju po 39 bodova.

Kristal Palas je u poslednjih pet utakmica bez pobede, zauzima 17. mesto na tabeli sa 16 bodova i ima dva više od Sanderlenda koji se nalazi u zoni ispadanja na 18. mestu.