Fudbaleri Bornmuta i Arsenala odigrali su večeras nerešeno 3:3 u utakmici 20. kola Premijer lige.

Bornmut je posle četvrtog remija od početka sezone deveti na tabeli Premijer lige sa 25 bodova, dok je Arsenal četvrti sa 41 bodom.

Domaća ekipa je mnogo bolje odigrala prvo poluvreme večerašnjeg meča, pa je posle prvih 45 minuta vodila sa 2:0.

Čarli Danijels je, posle velike greške Ektora Beljerina, doveo Bornmut u vođstvo u 16. minutu, da bi samo četiri minuta kasnije Kalum Vilson iskoristio jedanaesterac i doneo prednost svojoj ekipi od 2:0. Prethodno je faul za najstrožu kaznu napravio Granit Džaka.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Španski mediji: Kraj jedne ere

Situacija na terenu se nije mnogo promenila ni na početku drugog poluvremena. Prvo je Bornmutu poništen gol, ali je već u 58. minutu je na semaforu pisalo 3:0. Strelac je bio Rajan Frejzer.

Arsenal je tek u 70. minutu uputio prvi šut u okvir gola i taj šut je Aleksis Sančes pretvorio u gol. Lukas Peres je pet minuta kasnije najavio veliko uzbuđenje u finušu meča pošto je smanjio rezultat na 3:2.

Povezana vest:  Pritvor zbog sumnje na proneveru u FK "Hajduk Veljko"

Asistent kod oba gola bio je Olivije Žiru.

Sajmon Frensis je u 82. minutu dodatno otežao posao Bornmutu jer je dobio crveni karton, a ekipa Arsena Vengera je nakon toga sve karte bacila na napad.

Arsenal je, na kraju, uspeo da stigne do boda, a junak je bio Žiru koji je pogodio mrežu Bornmuta u 92. minutu.

Povezana vest:  OTVORENI TRENING ZVEZDE PRED 139. DERBI (VIDEO), Crveno beli spremni za duel večitih

Ekipi Arsenala je večeras prvi put u Premijer ligi pošlo za rukom da stigne do boda posle zaostatka od tri gola.

U preostala dva meča koja su odigrana večeras Svonsi je u gostima slavio protiv Kristal Palasa sa 2:1, dok je Stouk na svom terenu pobedio Votford sa 2:0.