Fudbaleri Totenhema pobedili su večeras na svom terenu u londonskom derbiju Čelsi sa 2:0, u utakmici 20. kola Premijer lige, i prekinuli njegov niz od 13 pobeda u prvenstvu.

Na stadionu Vajt Hart Lejn golove je postigao Dele Ali u prvom minutu nadoknade vremena prvog poluvremena i u 54. minutu. Oba puta asistirao mu je Kristijan Eriksen. Dele Ali je tako u tri poslednje prvenstvene utakmice postigao po dva gola (Čelsi, Sautempton i Votford).

Čelsi je večeras pokušavao da postavi rekord Premijer lige od 14 uzastopnih pobeda.

Prvu priliku večeras je imao Čelsi kada je Eden Azar, posle dobrog dodavanja Nemanje Matića, šutirao pored desne stative. Pet minuta kasnije zapretili su domaći, ali je golman Tibo Kurtoa bio brži od Harija Kejna i uhvatio loptu ispred njega.

Povezana vest:  Mančini veruje da će se Aguero oporaviti za mesec dana

U 23. minutu dobru šansu propustio je Eriksen koji je sa ivice šesnaesterca snažno šutirao pored stative. Ekipe su igrale borbeno i agresivno sa oštrim prekršajima, a posle jednog takvog Garija Kejhila nad Eriksonom, dosuđen je slobodan udarac za domaće. Deni Rouz je poslao loptu na drugu stativu pred gol Čelsija, Erik Dajer je zahvatio glavom, a Kurtoa je uspeo da odbrani.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Čukarički i Smedervo odigrali bez golova

Totenhem je poveo u prvom minutu nadoknade vremena prvog poluvremena golom Alija, koji je loptu zahvatio glavom posle centaršuta Eriksena sa desne strane.

Čelsi je napao od početka drugog poluvremena, prvo je u 47. minutu sa ivice šesnaesterca pokušao Dijego Kosta, ali je odbranio golman Igo Ljoris. Minut kasnije stvorila se velika gužva pred golom Totenhema, a Azar je iz blizine glavom poslao loptu pored stative.

Totenhem je udvostručio vođstvo u 54. minutu. Ponovo je Eriksen sa desne strane ubacio loptu pred gol Čelsija, a Ali je dobro skočio i poslao loptu u mrežu. To je bio njegov sedmi gol u poslednje četiri prvenstvene utakmice.

Povezana vest:  Karadžić: Želimo da unapredimo saradnju sa Kinom

Čelsi je posle toga ima više loptu i napadao, pokušavali su Kosta, Pedro i David Luiz, ali su igrači Totenhema bez problema izbacivali loptu i ostvarili 12. pobedu u ligi.

Čelsi je pretrpeo treći poraz u prvenstvu, ali je i dalje prvi na tabeli sa 49 bodova, pet više od drugoplasiranog Liverpula. Totenhem je ostvario petu uzastopnu pobedu i popeo se na treće mesto na tabeli sa 42 boda, koliko ima i četvrtoplasirani Mančester siti.