Fudbaler Mančester junajteda Zlatan Ibrahimović rekao je danas da je u svojoj prvoj sezoni u klubu „osvojio Englesku“ i da mu je za to trebalo tri meseca.

Ibrahimović je letos kao slobodan igrač iz Pari Sen Žermena prešao u Mančester junajted i do sada je postigao 18 golova.

-Jurim glavni trofej, Premijer ligu. To je moj cilj. Individualne stvari dolaze kao deo cilja, to je kao bonus za svakog igrača. Ako kolektivu ide dobro onda će i individualci igrati dobro. Pokušavam da pomognem ekipi i pokušavam da radim ono što radim najbolje, da postižem golove, igram dobro i stvaram šanse saigračima. Sve dok to mogu, znam da ću pomoći mojoj ekipi – rekao je Ibrahimović za sajt Junajteda, preneo je Skaj.

-Nemam ciljeve kao individualac, pošto sam to već ostvario posle tri meseca u Engleskoj. Osvojio sam Englesku, a za to mi je trebalo tri meseca – dodao je 35-godišnji Ibrahimović.

Povezana vest:  Tumbaković pred Tursku: Pobediće hrabrija i agresivnija ekipa

Mančester junajted je vezao devet pobeda, ali je šesti na tabeli sa 10 bodova zaostatka za vodećim Čelsijem.

-Polako, polako, bićemo sve bolji i sve će da klikne. Moramo da kliknemo kao ekipa. Sada se vidi kakav je tim. Poslednjih mesec i po dana smo pokazali pravi put. Zaostatak je bio veći, ali sada je bolje, sada smo bliže. Čekamo da druge ekipe pogreše, da padnu, a mi ćemo biti tamo – naveo je Ibrahimović.

Povezana vest:  Skolari dodao trojicu igrača za gostovanje u Južnoj Africi