Fudbaler Liverpula Danijel Staridž ocenio je danas da je on najbolji napadač te ekipe i dodao da želi da osvaja trofeje na Enfildu.

Staridž je u poslednje četiri godine imao problema sa povredama, a do sada je odigrao samo pet prvenstvenih mečeva. Ove sezone odigrao je 12 utakmica u svim takmičenjima, postigao je dva gola i imao jednu asistenciju.

Prvi strelac ekipe je Sadio Mane sa devet golova u Premijer ligi i četiri asistencije, Adam Lalana postigao je sedam, a Roberto Firmino šest golova.

Povezana vest:  Uprava Barselone ne želi da pregovara o Mesijevoj klauzuli

Uprkos maloj minutaži Staridž je rekao da je srećan na Enfildu i da bi voleo da osvoji Premijer ligu, FA kup i Ligu šampiona, koje je prethodno osvojio sa Čelsijem.

„Boli me kada nisam u timu, ali to je deo fudbala, svaki igrač je morao da se suoči sa stvarima sa kojima se ja sada suočavam. Nije vreme za odustajanje, moram da se borim, pokažem karakter, prikažem najbolje na terenu, ali i dam sve od sebe kada nisam na terenu. Onda, kada uđeš u igru, moraš da daš sve od sebe. Verujem da sam najbolji napadač Liverpula“, rekao je Staridž za Skaj Sports.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Majorka pobedila Real Sosijedad

On je dodao da poštuje odluke trenera.

„Trener bira tim, pa kada u nekom trenutku misli da nisam najbolji napadač, to je njegova odluka. Moram to da prihvatim, ne mogu da budem uznemiren zbog toga. Ja sam ambiciozan igrač, ambiciozna osoba. Želim da budem najbolji, želim da me pamte kao najboljeg napadača i da pomognem ekipi da osvaja trofeje. Osim osvajanja trofeja, što nismo uradili poslednje četiri godine otkako sam ovde, igrao sam dobro“, naveo je Staridž.

Povezana vest:  Stigla odluka o kažnjavanju Antića

Fudbaleri Liverpula igraju sutra od 17 časova protiv Mančester junajeda na Old Trafordu, u derbiju Premijer lige.

To će biti njihov 50. duel u Premijer ligi, Mančester junajted je do sada pobedio 27 puta, Liverpul je devet puta bio bolji, dok je 13 utakmica završeno nerešenim rezultatom.

Liverpul je izgubio 11 od poslednjih 14 prvenstvenih utakmica na Old Trafordu.