Fudbaleri Evertona pobedili su danas na svom terenu Mančester siti sa 4:0 u prvoj nedeljnoj utakmici 21. kola engleske Premijer lige.

Mančester je tokom većeg dela meča imao inicijativu, ali ekipa Pepa Gvardiole i pored velikog poseda i brojnih šuteva nije uspela za nešto više od 90 minuta igre da stvori pravu priliku za gol.

Povezana vest:  Partizan zvanično predstavio Tavambea

Everton je s druge čekao svoje prilike, ali kada je dolazio do njih lako ih je realizovao. „Karamele“ su povele pogtkom Romelua Lukakua u 34. minutu na asistenciju Kevina Miraljasa.

Ros Barkli je na početku drugog poluvremena lepo kroz odbranu Sitija proigrao Miraljasa koji je izašao sam ispred Klaudija Brava i preciznim udarcem ga savladao za 2:0.

Povezana vest:  Real Madrid će igrati na travi iz Slovačke

Everton je do trećeg gola stigao u 79. minutu, a strelac je bio 18-godišnji Tom Dejvis, da bi u 94. minutu konačan rezultat postavio godinu dana stariji Ademola Lukman koji je nedavno došao iz Čarltona.

Everton je ovom pobedom nastavio seriju dobrih rezultata u Premijer ligi i sada zauzima sedmo mesto sa 33 boda, dok je Siti peti sa 42.

Povezana vest:  Orlovi srećan put u Južnu Afriku!