Fudbalska reprezentacija Srbije sastavljena od igrača iz Super lige imala je danas prvi trening u San Dijegu, gde se sprema za prijateljsku utakmicu protiv SAD, posle koga je objavljeno da će kapiten biti Aleksandar Paločević.

„Za mene je to neverovatna stvar, biti kapiten reprezentacije, predvoditi saigrače u jednoj utakmici, istina prijateljskog karaktera, ali za nas svakako od velikog značaja. Priznajem da sam i malo uzbuđen, veoma počastvovan“, rekao je Paločević za sajt saveza.

Nacionalni tim putovao je 20 sati i privikava se na vremensku razliku od devet sati, ali i na veliku razliku u temperaturi.

„Osetio se umor na treningu, ali to je i normalno posle dugog puta i velike vremenske razlike. Mislim da će sve biti bolje posle drugog treninga. Normalno je da to nije na nivou koji želimo s obzirom da smo tek nekoliko treninga odradili zajedno, ali radimo i razgovaramo pred svaki trening, razgovaraćemo i pred utakmicu. Nadam se da će selektor uspeti sve to nekako da ukomponuje, a mi na pravi način sprovedemo na terenu. Važno je da ne gledamo sebe, nego da delujemo kao tim, budemo kompaktni. Mislim da ćemo uspeti u tome“, rekao ; je Paločević, vezni igrač Vojvodine.

Povezana vest:  FIFA: Kandidati za nagradu "The Best", Levandovski favorit

Selektor Slavoljub Muslin pohvalio je odnos igrača prema obavezama i treningu.

„Istakao bih atmosferu i rad u reprezentaciji. Zaista sve deluje veoma profesionalno i odgovorno, ne postoji ni najmanja zamerka. Svaki član stručnog štaba čini sve da nam pomogne kako bismo se što bolje pripremili za ono što nas očekuje u nedelju. Zaista sam prezadovoljan takvim odnosom“, rekao je Muslin.

Povezana vest:  Baija: Ter-Štegen ima kvalitet da zameni Valdesa

SAD imaju kvalitetan sastav, a ovaj meč im služi da se spreme za nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Ovo je drugi put od dolaska Muslina da se pravi akcija sa selekcijom Super lige, nakon utakmice u Kataru, gde je ekipa poražena 3:0 od domaćina.

Najstariji igrač u timu je 32-godišnje krilo Enver Alivodić, koji je u ovom prelaznom roku prešao iz Novog Pazara u Napredak.

Povezana vest:  PSŽ osvojio samo bod u Monpeljeu

„Posle dugog puta noge su nam bile malo teške na treningu, ali prilagodjavamo se na novonastale uslove i očekujem da do utakmice sve bude na svom mestu. Domaćin nas je dobro dočekao, omogućio sjajne uslove za rad i utisci su za sada zaista impresivni. Meni je ovo prvi poziv u nacionalni tim i učiniću sve da zajedno sa saigračima na najbolji način reprezentujemo naš fudbal i ligu iz koje dolazimo. Znamo da neće biti lako, naprotiv, ali zato i jesmo ovde da pokažemo da srpska liga ima kvalitet“, rekao je Alivodić.

Utakmica SAD-Srbija igra se u nedelju od 22.00 po centralnoevropskom vremenu, odnosno od 13.00 po lokalnom.