Bivši fudbaler Čelsija i engleske reprezentacije Frenk Lampard saopštio je danas da je završio karijeru.

Lampard (38) je završio 21-godišnju karijeru, tokom koje je osvojio sve trofeje sa Čelsijem i postao najbolji strelac u istoriji Premijer lige među fudbalerima sredine terena.

On je od 2001. do 2014. godine igrao za Čelsi i najbolji je strelac u istoriji kluba sa 211 golova, koliko je postigao u 649 utakmica. Sa londonskim „plavcima“ osvojio je tri Premijer lige, četiri FA kupa, Ligu šampiona, Ligu Evropa, dva Liga kupa i dva Komjuniti Šilda.

„Posle 21 neverovatne godine odlučio sam da je sada pravo vreme da završim karijeru profesionalnog fudbalera. Iako sam dobio mnoge uzbudljive ponude da igram kod kuće i u inostranstvu, u 38. godini osećam da je vreme da počnem novo poglavlje u životu. Izuzetno sam ponosan na trofeje koje sam osvojio, što sam predstavljao svoju zemlju u više od 100 utakmica i što sam u karijeri postigao više od 300 golova“, naveo je Lampard u saopštenju.

Povezana vest:  Od 9. jula u prodaji sezonske ulaznice za mečeve Partizana

Lampard, koji će učiti za trenera, zahvalio je na podršci porodici, prijateljima i klubovima u kojima je igrao, kao i Fudbalskom savezu Engleske.

„Naravno, najveći deo mog srca pripada Čelsiju, klubu koji mi je dao mnogo lepih uspomena. Nikada neću zaboraviti priliku koju mi je ukazao i uspeh koji smo zajedno postigli. Nemoguće je pojedinačno zahvaliti svakoj osobi koja mi je pomogla i podržavala me za 13 godina u klubu. Zauvek ću biti zahvalan svima. Navijači su meni i saigračima davali neverovatnu podršku. Njihova strast i glad terali su me da iz godine u godinu dajem najbolje od sebe. To ne bih uspeo bez njih“, naveo je Lampard.

Povezana vest:  Vacke: Bolt će trenirati sa Borusijom, ali neće dobiti ugovor

Karijeru je počeo u Vest Hemu, igrao je na pozajmici u Svonsiju, odakle je prešao na Stamford Bridž. U julu 2014. godine Čelsi nije produžio ugovor sa njim, posle čega je potpisao za Njujork siti, odakle je igrao na pozajmici u Mančester sitiju. On se u junu 2015. godine vratio u Njujork, sa kojim mu je prošlog novembra istekao ugovor.

Povezana vest:  Krunić: Poštujem Voždovac, ali od nas sve zavisi

Samo su napadači Alan Širer, Vejn Runi i Endi Kol postigli više golova u Premijer ligi od Lampardovih ; 177. On je u svakoj od 10 uzastopnih sezona u Čelsiju postizao najmanje po 10 golova.

Za reprezentaciju Engleske nastupao je od 1999. do 2014. godine, odigrao je 106 utakmica i postigao 29 golova.