aleksandar_stanojevic_trener_partizan_setaKVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA

Partizanu Pjunik u mislima

 

Posle dva dana odmora nakon priprema u Zefeldu i povratka u Beograd, treninzi su nastavljeni u Zemunelu. Na okupu su svi oni koji će konkurisati ove sezone za sva tri takmičenja – kvalifikacije Lige šampiona, Jelen Superligu i Lav kup Srbije.

Prva takmičarska prepreka je već u sredu 14. jula 2010. od 20.45h jermenski Pjunik. Trener Partizana Stanojević, izrekao nam je danas pregršt opservacija i zaključaka vezano za ovaj susret, pa možemo da ih pobrojimo:

– Mnogo su ozbiljan protivnik, pripremamo se kao da za protivnika imamo Barcelonu, jer je opreznost majka mudrosti. Straha nema, da neko ne shvati pogrešno, pošto smo svi svesni da smo u Partizanu, a to već nešto govori;

– Skauting Pjunika radimo od onog trenutka kada smo na žrebu saznali ime protivnika. To podrazumeva veliki broj pregledanih DVD medija, koje obrađuje skauting tim provodeći ponekad i 16 sati dnevno u obradi podataka, kako tima kompletno, tako i pojedinih igrača. Sve to se „filtrira“ i daje igračima, svakom ponaosob u trajanju od oko 20 minuta, kako bi se upoznali sa protivničkim igračima i „snimili“taktičke varijante.

Povezana vest:  Mesi u užem izbori za najlepši gol godine

Pored toga, trener Stanojević upoznaje neposredno u razgovoru svakog igrača, ne duže od 10 minuta, sa slabostima i vrlinama protivnika, a onda se to odrađuje na terenu za vreme treninga;

– Trener crno-belih je odlučio da za meč protiv Pjunika na gol postavi Radišu Ilića i to, kako nam je saopštio, zbog mirnoće i iskustva koje poseduje, koji su najpotrebniji u tom meču;

– Kada smo kod igrača, juče je u UEFA prosleđen spisak prvotimaca koji će biti u kombinaciji za meča sa Pjunikom (Galešić nije prijavljen, jer još nije stigao sertifikat za njega iz Slovenije):

Povezana vest:  Valensija u četvrtom minutu nadoknade ostala bez pobede

– Kada je u pitanju skauting vezano za Pjunik, „po golubu“ je stigla informacija da su se pojačali u prethodnih 7 dana, a doveli su napadača iz beloruskog Bate Borisova i olimpijskg reprezentativca Nigerije, koji igra na poziciji levog beka.

Kada je u pitanju levi bek Partizana, to pitanje je posle odlaska Lomića u Rusiju, rešeno dovođenjem iskusnog Džozefa Kizita. Prethodnih dana u medijima se provlačila informacija, da je suspendovan od bivšeg kluba i da neće moći da se registruje za crno-bele, ali je juče to pitanje skinuto sa dnevnog reda, pošto su se klubovi dogovorili i Kizito je i zvanično postao igrač crno-belih.

Pošto je imao peh da je potpisao za Partizan kada je ceo takmičarski pogon bio u Austriji, danas smo ga „ubacili u mašinu“, pa je morao da odgovori pitanjima predstavnika medija:

Crno-beli u petak imaju dva treninga, u subotu i nedelju radiće samo popodne, a za ponedeljak i utorak planirani su prepodnevni treninzi.

Povezana vest:  Pečnik: Ne sme da bude padova u igri

 

Igrači prijavljeni UEFA za meč protiv Pjunika:

1 Radosavljević Aleksandar

33 Ilić Radiša

12 Živković Živko

3 Stevanović Ivan

2 Miljković Aleksandar

13 Jovanović Marko

20 Krstajić Mladen

6 Stanković Vojislav

24 Nastasić Matija

21 Jovanović Branisla

7 Tomić Nemanja

22 Ilić Saša

14 Brašanac Darko

23 Davidov Aleksandar

31 Šćepović Marko

9 Cleverson Cordova Kleo

19 Bogunović Miloš

10 Almami da Silva Moreira

18 Lazevski Aleksandar

17 Mijić Predrag

8 Petrović Radosa

27 Kizito Joseph

Za sledeće kolo (naravno, ukoliko Partizan prođe) i domaće prvenstvo biće prijavljeni još:

15 Stefan Aškovski

11 Goran Galešić

Ljubomir Fejsa će biti prijavljen, ako Partizan uđe u ligu – LŠ ili Evrope.

Ukoliko bude dovedeno još neko pojačanje, ima mesta za prijavu.

Za domaće prvenstvo može da se prijavi 25 igrača (ne više od 5 stranaca).