Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona podržaće svoj bivši klub Napoli u Madridu protiv Reala u Ligi šampiona. Maradona je igrao za Napoli kada su se dva kluba poslednji put sastala u Evropi. Real je tada bio bolji, a Argentinac nije mogao mnogo da pomogne, iako je smatran jednim od najboljih fudbalera sveta.

On će skoro 30 godina posle toga uživo na stadionu „Santjago Bernabeu“ pratiti duel Napolija i Reala.

-Da sam bio prorok, ne bih morao da se bavim fudbalom – odgovorio je Maradona na pitanje španskih medija šta očekuje u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige šampiona.

Maradona je bio najveća zvezda Napolija, kada su se dva kluba sastala u Evropskom kupu 1987. godine. Real je pobedio u dvomeču ukupnim rezultatom 3:1. Zajedno sa Maradonom, fudbalere Napolija će u Madridu bodriti oko 10 hiljada navijača italijanskog kluba.

Povezana vest:  Prandeli: Sanjam da osvojim Mundijal

Za navijače Napolija rezervisano je 4.000 mesta u sektoru za pristalice gostujućih timova, ali se očekuje da ih ukupno na stadionu bude oko 10.000. Napoli očekuje da će eliminisati evropskog šampiona i ispisati nove stranice istorije prvim plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona. Utakmica će se igrati u sredu od 20.45.