Fudbalski klub Partizan i napadač Valeri Božinov sporazumno su raskinuli ugovor, saopštio je danas beogradski klub. Božinov je u julu 2015. godine došao u Partizan i za to vreme odigrao je ukupno 87 utakmica i postigao 34 gola. On je sa crno-belima prošle sezone osvojio Kup Srbije.

Kako je saopšteno, bugarski napadač oprostio je sva dugovanja Partizanu. Partizan je Božinovu zahvalio na svemu što je učinio za klub i poželeo mu mnogo uspeha u sportskoj karijeri i životu.

-Nažalost, zbog prebukiranosti postojećeg kadra i zbog toga što se klub odlučuje da u januaru pravi priču koja će biti aktuelna na leto, zajedno smo u razgovoru s Božom videli da je ovo možda najbolji put kojim bi svi trebalo da idemo. Sam podatak da je oprostio dugove, a govorimo o strancu, za veliko je poštovanje i pokazatelj da nisu samo puke reči u pitanju već i dela – rekao je sportski direktor Partizana Ivica Iliev.

Iliev je dodao da je ponosan što je Božinov bio deo Partizana i dodao da će njemu vrata kluba uvek biti otvorena.

Povezana vest:  Bulatović: Pretposlednje kolo u nedelju, poslednje u sredu

-Nastaviće da trenira sa prvim timom Partizana. Pokazao je nešto što je nesvojstveno igračima i to je najmanje što klub može da uradi dok ne nadje nešto što mu odgovara – rekao je Iliev.