Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na svom terenu Novi Pazar sa 2:0, u utakmici 22. kola Super lige Srbije.

Golove su postigli Srđan Plavšić u 40. i Marko Petković u 81. minutu.

Zvezda je ostvarila 18. prvenstvenu pobedu i prva je na tabeli sa 57 bodova, devet više, ali i utakmicom više od Partizana, koji sutra igra protiv Rada. Novi Pazar je pretrpeo 16. prvenstvi poraz i poslednji je na tabeli sa 12 bodova.

Zvezda, za koju su u startnoj postavi debitovali Abraham Frimpnong i Ričmond Boaći, je celo prvo poluvreme imala je inicijativu, uglavnom je pokušavala s šutevima s distance da dođe do gola, ali se golman Mladen Živković nekoliko puta istakao dobrim odbranama.

Povezana vest:  Gavrić pozitivan na korona virus

Crveno-beli prvu pravu priliku imali su u 10 minutu. Kanga je centrirao s desne strane, a na prvoj stativi najviši u skoku bio je Džon Ruis, ali posle njegovog pokušaja glavom lopta je otišla malo pored desne stative gola Mladena Živkovića.

Mičel Donald je u 21. minutu snažno šutirao sa oko 20 metara, ali pravo u golmana Živkovića, koji je uspeo samo da odbije loptu.

Ofanzivna igra pred oko 15.000 gledalaca na stadionu „Rajko Mitić“ donela je rezultat u 40. minutu. Plavšić je šutirao sa oko 25 metara desno iskosa, a lopta je odskočila ispred Živkovića, prevarila ga i ušla u gol.

Povezana vest:  Protest navijača Siona protiv Blatera

Crveno-beli su samo minut kasnije imali priliku da dupliraju prednost, međutim, pokušaj Ričmonda Boaćija sa oko pet metara uspeo je da odbrani Živković.

Zvezda je i u drugom poluvremenu nastavila s ofanzivnom igrom, pokušavala je da probije odbranu Novog Pazara koji u potpunosti bio koncentrisan na odbranu svog gola.

Domaćin je u 62. minutu umalo duplirao prednost, ali je Boaćijev pokušaj s ivice peterca iz teške pozicije zzavršio malo pored gola.

Posle sjajne akcije u 72. minutu kojoj su učestvovali Donald, Plavšić i Dušan Anđelković, koji su izigrali celu odbranu Pazaraca, levi bek Zvezde šutirao je sa 10 metara, ali je njegov pokušaj završio malo preko gola.

Povezana vest:  Remi Partizana i Napretka, pobede Radnika i Vojvodine

Crveno-beli obezbedili su pobedu u 81. minutu posle uigrane akcije nakon prekida. Nenad Milijaš izveo je slobodan udarac sa levog boka, a lopta je na drugoj stativi došla do Damijana Le Taleka koji ju je vratio u peterac, a tamo je najviši u skoku bio Marko Petković i prosledio je glavom u gol Novog Pazara.

Zvezda će u narednom kolu 25. februara gostovati Bačkoj, dok će Novi Pazar dočekati Metalac iz Gornjeg Milanovca.