Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da on i njegovi saradnici pomno prate forme srpskih fudbalera i najavio da će spisak igrača na koje računa za kvalifikacionu utakmicu protiv Gruzije biti objavljen 9. marta.

-Sutra odlazim u Francusku kako bih obnovio profi licencu, a u isto vreme iskoristiću priliku da pogledam nekoliko utakmica u kojima će akteri biti naši igrači – rekao je Muslin za sajt Fudbalskog saveza Srbije i dodao da će potom ići u Belgiju kako bi gledao mečeve Anderlehta, za koji nastupaju Ivan Obradović i Uroš Spajić, i Genta, za koji igra Stefan Mitrović.

Muslin je dodao da su i njegovi saradnici širom Evrope i da prate ostale reprezentativce.

-I moji saradnici su prisutni na mnogim stadionima, tako je Goran Djorović minulog vikenda posmatrao susret Selta – Osasuna, odnosno Braga – Benfika, Zoran Filipović je ispratio formu Lazara Markovića, a uskoro ide u Tursku kako bi gledao Jagoša Vukovića u dresu Konje. Pred nama je mnogo aktivnosti, želja nam je da se uverimo u trenutno stanje svakog igrača, a spisak za Gruziju objaviću 9. marta – rekao je Muslin.

Za utakmicu sa Gruzijom u petom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiju, selektor neće moći da računa na Matiju Nastasića i Aleksandra Kataija zbog parnih kartona, ali su svi ostali u konkurenciji.

Povezana vest:  Benitez: Nije bilo svađe sa igračima

Srbija je posle četiri utakmice druga u Grupi D sa osam bodova, dva manje od vodeće Irske i dva više od trećeplasiranog Velsa.