Agent fudbalera Mančester junajteda Vejna Runija nalazi se u Kini gde pokušava da obezbedi ugovor najboljem strelcu u istoriji Junajteda, preneli su danas britanski mediji.

Agent Pol Stretford nalazi se u Kini, ali nema garancija da će postići dogovor o transferu pre nego što se završi prelazni rok u toj zemlji, 28. februara.

Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), činjenica da je Stretford u Kini, jasno pokazuje da trener Junajteda Žoze Morinjo pušta Runija da ode sa Old Traforda. Ako 31-godišnji Runi ne napusti klub ovog meseca, gotovo sigurno će otići na leto.

Povezana vest:  Al-Serkam: Hoću na čelo Fudbalske federacije Azije

Kapiten Engleske je izgubio mesto u prvom timu otkako je Morinjo preuzeo Junajted. On je od 17. decembra bio starter u samo tri utakmice, a nedavno je rekao da osim Junajteda i Evertona neće igrati ni za jedan drugi klub u Engleskoj.

Runi je upoznat sa interesovanjem pojedinih kineskih klubova, ali ne zna sa kojima pregovara njegov agent.

Povezana vest:  Čelsi zaustavio Arsenal i došao nadomak titule

Mediji su naveli da se radi o Peking Guanu, ali izvor BBC naveo je da taj klub nije zainteresovan za Runija. Zbog ograničenog broja stranaca u ekipi, verovatnije opcije za Runija su Đangsu Suning i Tjencin.

Trener Tjencina Fabio Kanavaro rekao je, međutim, da pregovori o dolasku Runija nisu napredovali.

Runi je ranije izjavio da želi da ostane u klubu dok mu ne istekne ugovor 2019. godine, ali bi zbog male minutaže mogao da promeni odluku.

Povezana vest:  Ferguson: Zaslužili smo pobedu, Venger: Mančester se odlično branio

On je 2004. godine kao 18-godišnjak došao u Mančester junajted, a do sada je odigrao 549 utakmica i postigao rekordnih 250 golova. Osvojio je pet šampionskih titula, Ligu šampiona, svetsko klupsko prvenstvo, četiri Komjuniti Šilda, dva Liga kupa i FA kup.