Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u Bačkoj Palanci domaću Bačku sa 3:0, u utakmici 23. kola Super lige Srbije i stekli devet bodova prednosti nad Partizanom.

Dvostruki strelac u pobedi Zvezde bio je Ričmond Boaći, koji je postigao golove u petom i 38. minutu, a konačan rezultat postavio je Luka Adžić u drugom minutu nadoknade vremena.

Zvezda je ostvarila 19. pobedu u ligi i prva je na tabeli sa 60 bodova, devet više ali i utakmicom više od Partizana, koji danas od 17 časova u Beogradu igra protiv Borca. Bačka je pretrpela 15. poraz i pretposlednja je na tabeli sa 18 bodova.

Povezana vest:  Ilija Petković: Futsal igrači su pravi mađioničari

Zvezda je danas povela u petom minutu kada je posle dodavanja Gelora Kange, Boaći uspeo da se oslobodi jednog protivničkog igrača i poslao loptu u mrežu. Boaći je nekoliko minuta kasnije mogao da udvostruči prednost, ali je glavom poslao loptu pored stative.

Beogradski tim je napadao, ali Boaći, Damijen le Talek i Dušan Anđelković nisu uspeli da savladaju golmana Ivana Konovalova.

Crveno-beli su udvostručili prednost u 38. minutu, kada je Boaći postigao svoj drugi gol, ponovo posle akcije Kange. Bačka u prvom delu igre nije napravila nijednu ozbiljnu šansu.

Povezana vest:  Vidić: Nismo šampioni, ali pojavilo se par igrača

Zvezda je nastavila da napada i u drugom poluvremenu, a u 52. minutu sudija Milan Ilić dosudio je jedanaesterac za crveno-bele pošto je smatrao da je Milan Klisura povukao za dres Le Taleka. Klisura je zbog toga dobio drugi žuti karton i isključen je, a Donald Mičel je izveo penal, ali je pogodio stativu.

Posle toga fudbaleri Zvezde su promašili nekoliko prilika, a od 65. minuta imali su i dva igrača više, pošto je Strahinja Manacanović dobio drugi žuti karton, jer je šutnuo loptu nezadovoljan sudijskom odlukom.

Povezana vest:  Fifa pokrenula disciplinski postupak protiv Irske

Posle toga Zvezda je bezuspešno napadala, a Bačka je dobru priliku propustila u 90. minutu pošto je Luka Vuković iz izgledne situacije loše zahvatio loptu. Konačan rezultat postavio je Adžić atraktivnim golom u drugom minutu nadoknade vremena.

U narednom kolu Zvezda će 4. marta na svom terenu igrati protiv Partizana, a Bačka u Gornjem Milanovcu protiv Metalca.
PHOTO: www.crvenazvezdafk.com