francuska_treningTulalan prihvatio odgovornost za debakl na Mundijalu

 

Francuski fudbaler sredine terena Žeremi Tulalan izjavio je da su svi igrači reprezentacije te zemlje odlučili da štrajkuju na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi i da bi eventualna kazna morala da bude kolektivna za ceo tim.

Tulalan je u intervjuu za današnje izdanje nedeljnika „Žurnal di dimanš“ rekao da nije ponosan na odluku igrača da bojkotuju treninge u grupnoj fazi Mundijala, ali da prihvata odgovornost za takav potez.

Povezana vest:  Aston Vila i Vulverhempton igrali nerešeno, Di Santo za pobedu Vigana

Nekadašnji francuski reprezentativac Lilijan Tiram ocenio je da neke igrače, poput kapitena Patrisa Evre, više ne bi trebalo pozivati u ekipu, pošto su predvodili štrajk.

Tulalan je, ipak, naveo da su svi igrači učestvovali u bojkotu treninga i da „laže svako ko tvrdi drugačije“.

Štrajk je bio način francuskih fudbalera da se izrazi protest zbog toga što je selektor Remon Domenek iz tima izbacio Nikolu Anelku.

Povezana vest:  Čelsi slavio u londonskom derbiju protiv Arsenala

Igrači su odluku obrazložili u saopštenju za javnost, koje je pisano uz pomoć Tulalanovog portparola. Pismo je predstavnicima medija pročitao upravo Domenek.

-Nekoliko fudbalera je zapisalo par ideja kako bismo objasnili naše viđenje situacije. Savetnici su nam samo pomogli da pismo uobličimo kako bismo bili sigurni da će ga javnost razumeti – kazao je Tulalan.

Povezana vest:  Prosinečki potpisao dvoipogodišnji ugovor sa Zvezdom