Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da je sportska javnost ostala uskraćena za odgovor zbog čega je najbolji srpski sudija Milorad Mažić „sklonjen“ za „večiti“ derbi.

-Sportska javnost je ostala uskraćena za odgovor na pitanje zbog čega je naš najbolji sudija delegiran da sudi subotnji derbi pa zatim sklonjen posle samo par sati? Šta se krije iza svega? Kako takve odluke mogu da spreče razne sumnje i doprinesu da derbi bude istinska svetkovina srpskog fudbala? Odgovora nema, kao što ga nije bilo u onih šest godina koje su ostale za nama – navodi se u saopštenju Zvezde.

Mažić je trebalo da sudi „večiti“ derbi izmedju Zvezde i Partizana u subotu, u 24. kolu Super lige Srbije. Ipak, umesto njega delegiran je Majo Vujović. Posle takve odluke se oglasio generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić, nakon čega su mu saopštenjima odgovorili predstavnici Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, ali i Partizana.

Povezana vest:  Alegri: Moramo da damo gol i u revanšu

Zvezda je ta saopštenja ocenila „nekorektnim“ i navela da je Terzić „reagovao spontano i sportski“ i postavio pitanja koja zanimaju „čitavu fudbalsku Srbiju“.

-Umesto odgovora, stigli su koordinirani napadi, kako od rivala, tako i od onih koji sudije delegiraju. I to vrlo sličnog sadrzaja, kao da ih je pisao isti autor. Reč je o očigledno nasledjenoj aroganciji iz vremena kada su sudijska komisija i naši rivali radili šta su hteli i kako su hteli. Praksa sprovođena šest godina preti da i sada uzme maha – piše u saopštenju crveno-belih.

Navodi se da Sudijska komisija i Partizan „pričaju o vremenu kada se sve radilo po direktivi“, ali da su „promašili suštinu“.

Povezana vest:  Maradona: Mesi nije sam na vrhu, tamo je i Ronaldo

Takodje piše da su „ljudi koji se pozivaju na integritet“ tada bili članovi sudijske komisije i „ćutke primali i sprovodili direktive punih šest godina na štetu Zvezde“, a da sada brane integritet jer ih neko pita zašto postavljaju pa menjaju sudije u samo nekoliko sati.

-Naravno, znamo da osobe koje integritet nisu imale ni tada, ne mogu ga imati ni sada i da odluka nije njihova. Da postoje nalogodavci i ovog postupka i oba ova saopštenja. Izmedju ostalog, molimo i njih i njihove nalogodavce da ako mi već ne pitamo za njihov nivo obrazovanja, ne treba da brinu ni oni za naš. Ne treba nalogodavci da čačkaju tamo gde su najtanji – piše u saopštenju.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Morsko prase predviđa mečeve Švajcarske

Zvezda je „pored svega navedenog“ pozvala sve navijače da sportskim ponašanjem doprinesu da „večiti“ derbi bude dogadjaj „za ponos Srbije“. Utakmica će se igrati u subotu od 18.00 na stadionu „Rajko Mitić“.