finale_spanija_ekipaSP JAR

Del Boske ponosan na igrače, Holanđani žale za šansama

 

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske izjavio je večeras da su igrači njegove ekipe pokazali da mogu da odgovore svakom izazovu i da su zasluženo osvojili titulu svetskog prvaka.

-Ovo je bila veoma teška utakmica, ali Španija ima odlične igrače koji su pokazali da umeju da odgovore svakom izazovu. Holanđani su imali nekoliko prilika, ali su naše šanse bile ozbiljnije. Svaka čast ovoj grupi igrača – kazao je Del Boske posle finalne utakmice Svetskog prvenstva.

Španija je u Johanesburgu u finalu Mundijala posle produžetaka savladala Holandiju sa 1:0, a jedini pogodak dao je Andres Inijesta u 116. minutu.

Povezana vest:  Čelsi teško do tri boda, teška povreda Drogbe

Del Boske je podsetio i da je golman Iker Kasiljas u dva navrata spasio ekipu, kada je odbranio šuteve Arjena Robena.

Fudbaler sredine terena Španije Ćabi Alonso ocenio je da ekipa nije igrala atraktivno, ali da je zasluženo pobedila.

-Ne mogu da vam opišem ovaj osećaj. Ma, to je euforija, zadovoljstvo što se sve završilo kako smo želeli. Nismo igrali baš onako kako umemo, ali računa se pobeda u finalu. Bilo je komplikovano, ali smo uspeli – kazao je Alonso.

Asistent kod pobedonosnog pogotka Fransesk Fabregas ocenio je da je večerašnja pobeda istorijski trenutak za Španiju.

Povezana vest:  Murinja na klupi Real Madrida menja Joakim Lev!?

-Nisam baš igrao u nekoj formi tokom ovog turnira, ali sam stalno imao podršku svoje porodice i hvala im na tome. Hvala i našim navijačima koji su pomogli da osvojimo trofej – naveo je Fabregas.

Rezervni golman Španije Pepe Reina istakao je da je ova generacija igrača ušla u istoriju.

-Pokazali smo da zaslužujemo mesto među najboljima. U finalu smo savladali Holandiju, koja je pre toga pobedila Brazil i Urugvaj. Ovu pobedu želim da posvetim svom pokojnom dedi – rekao je Reina.

Selektor Holandije Bert van Marvijk kazao je da je njegova ekipa propustila svoje prilike za pobedu.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Rezultati 3. kola i tabela Super lige Srbije

-Na početku smo bili pod utiskom zbog važnosti utakmice. Roben je u drugom poluvremenu imao dve odlične prilike, a u produžetku je naš igrač zaradio crveni karton – izjavio je Van Marvijk.

Van Marvijk je imao nekoliko primedbi i na račun glavnog sudije Hauarda Veba, ali je priznao da je Španija pokazala da je u ovom trenutku najbolja ekipa na svetu.

Napadač Holandije Dirk Kojt ocenio je da je ekipa morala da odigra bolje u finalnoj utakmici.

-Nikako ne smemo da tražimo uzrok poraza negde drugde. Samo smo mi odgovorni što smo večeras odigrali ovako – naveo je fudbaler Liverpula.