Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Lučanima Mladost sa 2:0 u prvoj utakmici 26. kola Super lige Srbije i tako prdoužili seriju mečeva bez poraza u svim takmičenjima.

Golove za Partizan postigli su Leonardo da Silva u 42. minutu i Uroš Đurđević u 76.

Partizan je ovom pobedom prišao na tri boda zaostatka za liderom Crvenom zvezdom, koja večeras od 17.00 na svom stadionu dočekuje Javor iz Ivanjice, dok je Mladost zabeležila treći uzastopni poraz i sada se nalazi na petom mestu sa 38 bodova.

Prvih pola sata igre u Lučanima nije donelo mnogo uzbuđenja, a prvu prvu priliku propustio je domaćin u 33. minutu. Miloš Šatara bio je najviši u skoku posle kornera s desne strane, ali je njegov pokušaj glavom „paradom“ zaustavio golman crno-belih Filip Kljajić.

Povezana vest:  FUDBAL VESTI, PET NAJJAČIH LIGA

Partizan je poveo u 42. minutu, Đurđević je prošao po desnoj strani pored Šatare, centrirao iz mrtvog ugla ka Leonradu koji je iz okreta šutirao i savaldao Nemanju Krznarića.

Drugo poluvreme donelo je borbu na sredini terena, a Partizan je ponovo do gola došao iz jedine dobre prilike. Ovaj put Leonardo je šutirao sa oko 15 metara, lopta je odskočila ispred Krznarića, koji je samo odbija do Đurđevića, a mladi napadač hitrom reakcijom šalje loptu u mrežu Mladosti.

Povezana vest:  Ronaldo: Inter favorit za Skudeto,ispred Napolija i Juventusa

Do kraja susreta nije bilo prilika na obe strane.

Crno-belima je ovo 22. uzastopna utakkmica bez poraza, a trener Partizana Marko Nikolić rekao je posle utakmice da ga raduje takav niz.

“ Radujemo tako lep niz. Ovo je bila jako bitna utakmica i važna pobeda. Utakmica je arhivirana i sada se okrećemo Voždovcu posle kog nas očekuje pauza, a onda jako zgusnut raspored. Igra nije bila lepršava kao protiv Metalca, ali ni ne može po ovakom terenu. Ipak, bilo je dovoljno za nova tri boda“, rekao je Nikolić za televiziju Arenasport.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Meč u Subotici odložen zbog lošeg stanja terena

Trener Mladosti Nenad Milovanović ocenio je da je njegova ekipa danas bila ravnopravan rival s Partizanom.

„U prvom poluvremenu Partizan nije stvorio priliku, imali su jedan šut i dali gol. Mi smo pretili posle prekida i šutevima s distance… Primili smo taj prvi gol posle nedopustive dubinske lopte, ‘balona’, gde igrač nije reagovao dobro, a drugi iz brzo odigranog faula… Ne vidim da je Partizan napravio danas nešto, s obzirom na formu u kojoj je i kako igra. Dva šuta ka golu i oba ušli u gol“, rekao je Milovanović.