Fudbaler Torina Jago Falke rekao je da se fudbal „strastvenije doživljava“ u Italiji nego u njegovoj rodnoj Španiji, kao i da je sadašnjem klubu pronašao svoj dom.

Ovaj 27-godišnji napadač igrao je na pozajmicama u Viljarealu, Almeriji i Rajo Valjekanu, a u mlađim kategorijama igrao je i za Real Madrid i za Barselonu pre nego što je otišao u Italiju.

„Ne razmišljam o tome šta je moglo da bude u Španiji, jer vas fudbal, na kraju krajeva, stavi tamo gde zaslužujete da budete. Ovde sam pronašao svoj dom. Posle karijere koja je bila malo komplikovana i novog tima svake godine, sada želim da ostanem u Torinu“, rekao je Falke za Gazetu delo sport.

Povezana vest:  Umaru zvanično u Šenženu

On je kazao da je iz Barselone B otišao kada mu je trener Luis Enrike rekao da za njega nema mesta. Tada je prešao u Juventus, gde je odigrao jednu sezonu za omladince tog tima, a drugu je proveo na pozajmici u Bariju. Posle toga je debitovao za seniore Juventusa.

„Godine u Barseloni i Juventusu su mi koristile. Prvo, dale su mi karakter, pošto kad napustite Barsu i njen vrlo specifičan fudbal, nije lako da se reprogramirate. Vreme provedeno u Vinovu (Juventusov sportski centar) mi je značilo kad sam se vratio u Italiju“, rekao je Falke.

Povezana vest:  Stojić: Bili smo bolji, zaslužena pobeda nad Radom

On je kazao da Italija ima nešto posebno.

„Ovde se fudbal doživljava sa mnogo više strasti nego u Španiji. Pre nekoliko večeri sam, na primer, sedeo u restoranu i na televiziji se prenosila utakmica, ne sećam se koja. Na njenom kraju je dosuđen penal, a u restoranu je sve stalo, ni konobari nisu služili dok se nije završilo“, rekao je Falke.

Povezana vest:  Gradonačelnik Londona pomaže Totenhemu