Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu ekipu Voždovca sa 4:0 u 27. kolu Super lige Srbije i tako svoju seriju utakmica bez poraza produžili na 23 utakmice.

U ostalim utakmicama 27. kola Napredak je Banjici pobedio Rad sa 1:0, dok je istim rezultatom Javor u Ivanjici bio bolji od Metalca.

Golove za Partizan postigli su Uroš Đurđević u devetom i 62. minutu iz jedanaesterca, Leonardo u 44. i Nikola Milenković u 54. minutu.

Crno-beli su drugi na tabeli sa 64 boda, odnosno imaju tri boda manje od Crvene zvezde koja svoj meč 27. kola igra sutra protiv Čukaričkog. Voždovac je na devetom mestu sa 37 bodova.

Partizan je od prvog minuta krenuo ofanzivno ka golu Voždovca, ređale su se prilike u prvih nekoliko minuta, a takav početak utakmice isplatio se crno-belima već u devetom minutu.

Povezana vest:  NOVO: NIVEA MEN Protect & Care linija proizvoda

Nebojša Kosović je dodao loptu do Leandrea Tavambe, on je s leve strane ubacio u kazneni prostor, a Đurđević je sjajno završio akciju – „makazicama“ sa oko 12 metara.

Izabranici Marka Nikolića su i posle tog gola nastavili da kontrolišu igru i da stvaraju šanse, a u tome im je dosta pomagao i Voždovac koji je pravio grešku za greškom.

Jednu takvu grešku je u 34. minutu napravio Uroš Sinđić na sredini terena, ali poklon igrača Voždovca nije uspeo da iskoristi Đurđević. On je pokušao iz punog trka da savlada Zorana Popovića sa ivice šesnaesterca, ali je golman „zmajeva“ odbranio taj udarac.

Crno-beli su na odmor, ipak, otišli s prednošću od 2:0, pošto je Leonardo u 44. minutu postigao svoj 15. gol. Marko Janković je centrirao s desne strane, Marko Putinčanin je loše izbio loptu glavom i ona je stigla do Brazilca koji je bio sam, namestio se i lako pogodio sa 12-13 metara.

Povezana vest:  Bivši direktor Juventusa Mođi prelazi u političare

Na terenu u Humskoj se ništa nije promenilo ni na početku drugog poluvremena, pa su crno-beli za samo osam minuta dva puta obradovali oko 4.000 navijača.

Prvo se Milenković u 54. minutu najbolje snašao u velikoj gužvi u šesnaestercu Voždovca posle kornera i pogodio za 3:0, a samo osam minuta kasnije na semaforu je pisalo 4:0.

Miloš Mihajlov je u 61. minutu oborio Tavambu, a sudija Zoran Široki je bez razmišljanja pokazao na belu tačku i crveni karton igraču Voždovca. Minut kasnije siguran izvođač penala bio je Đurđević. Napadaču Partizana je to bio 15. pogodak u sezoni.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Rakitić: Možemo biti zadovoljni, iako je razlika mogla da bude veća

Fudbaleri Partizana su do kraja meča imali još nekoliko prilika da i ubedljivije savladaju Voždovac, ali rezultat se nije menjao.

U Super ligi Srbije sledi reprezentativna pauza, crno-beli u narednom kolu gostuju Radničkom u Nišu, dok Voždovac dočekuje Vojvodinu.

Rad je na svom terenu nadigrao Napredak iz Kruševca, ali na kraju nije uspeo da osvoji ni bod. Kruševljani su do gola došli u 71. minutu pogotkom Alekse Vukanovića, što je bio prvi udarac Napretka u okvir gola.

Napredak je ovom, drugom uzastopnom pobedom, „izbio“ na četvrto mesto sa 43 boda, dok je Rad 11. sa 29.