Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Tbilisiju selekciju Gruzije sa 3:1 u utakmici Petog kola Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.

Srbija je trenutno prva na tabeli Grupe D, sa 11 bodova, odnosno ima bod više od Irske koja svoj meč Petog kola igra kasnije danas. Reprezentacija Gruzije je upisala treći poraz i peta je na tabeli, sa dva osvojena boda.

Gruzija je povela već u šestom minutu golom Nike Kačarave, ali su izabranici Slavoljuba Muslina potom preokrenuli rezultat.

Golove za Srbiju postigli su Dušan Tadić u 45. minutu iz jedanaesterca, Aleksandar Mitrović u 64. i Mijat Gaćinović u 86. minutu.

Povezana vest:  Morati: Totenhem je zainteresovan za Guarina

Srbija u narednom kolu igra protiv Velsa 11. juna u Beogradu.

Iako je rano primila gol na utakmici igranoj pred oko 40.000 ljudi na stadionu Dinamo arena, Srbija je uspela da ostvari treću pobedu u Petom kolu kvalifikacija, za šta je najzaslužniji bio Dušan Tadić koji je dao gol i dva puta asistirao.

Srbija je pravila pritisak na početku, ali je Gruzija povela već u šestom minutu, posle velike greške Aleksandra Kolarova, koga je selektor Slavoljub Muslin postavio na mesto štopera, da bi ga u drugom poluvremenu vratio na levog spoljnog.

Kolarov je kod gola domaćina poklonio loptu. On je pokušao da je vrati golmanu, ali je Kačarava presekao dodavanje, izašao sam pred Vladimira Stojkovića i lako ga savladao.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati utakmica šestog kola i tabela Serije A

Srbija je narednih pola sata bila nemoćna. Gruzija je posle gola imala nekoliko dobrih prilika da poveća prednost, a najveću Valeri Kazaišvili u 35. minutu, kada je šutirao pored gola iako je bio sam pred Stojkovićem posle neuspešne ofsajd zamke.

Izjednačenje Srbiji pred kraj poluvremena doneo je Tadić iz penala koje je dosuđen pošto je Otar Kakabadze oborio Filipa Kostića.

Srbija je igrala znatno bolje u drugom poluvremenu, iako je Gruzija imala nekoliko dobrih šansi za novo vođstvo, ali je Stojković odlično branio udarce iz daljine domaćih fudbalera.

Povezana vest:  Prvenac Rada, Nišlije izgubile

Promašene šanse Gruzije su kažnjene u 64. minutu, golom Mitrovića u drugoj uzastopnoj utakmici. Napadač Srbije je iskoristio asistenciju Tadića i lepim udarcem iz okreta.

Srbija se povukla posle vodećeg pogotka. Muslin je u igru uveo veznog igrača Nemanju Gudelja umesto Aleksandra Mitrovića, pa je do kraja utakmice bila bez klasičnog napadača.

To je nije sprečilo da da i treći gol, a strelac je bio Gaćinović, koji je protiv Gruzije debitovao za reprezentaciju Srbije. Pogodak je postigao posle duplog pasa sa Tadićem.

PHOTO: FSS