sasa_stamenkovic_fk_cz2Stamenković: Sada je bitan i rezultat

 

Saša Stamenković, po rečima trenera Maksimovića prvi izbor na golu Crvene zvezde, sigurno je jedan od onih koji može na najbolji način da iznese očekivanja od prijateljskih utakmica na drugom delu priprema u Sloveniji. Prve dve su u sredu 13. jula, kada će dva tima Crvene zvezde odmeriti snage sa reprezentacijom Irana, odnosno sa engleskim Ridingom.

– Uveliko se pripremamo za prve izazove koji nas očekuju na ovom delu priprema, jer želimo da ostavimo dobar utisak pred start sezone. Najbitnije je da uđemo motivisani u svaki duel od prvog minuta. Sada je pored dobre igre bitan i rezultat, tako da verujem da ćemo od srede krenuti sa pobedama – optimista je Saša Stamenković.

Povezana vest:  FARE: Dinamovi navijači prednjače u rasističkim istupima

Stamenković će u sredu imati priliku da brani protiv reprezentacije Irana, ali ne u dresu Srbije, već Zvezde.

– Svaka reprezentacija predstavlja skup najboljih igrača jedne zemlje. Iran je velika zemlja sa dosta igrača širom Evrope i sveta, tako da mislim da ćemo imati pravog protivnika. Trebalo bi samo da pružimo trenutni maksimum i nadam se da rezultat neće izostati – kaže Stamenković.

Jedan deo ekipe će igrati protiv Irana, dok će drugi odmeriti snage sa bivšim premijerligašem Ridingom. Podela igrača na dva tima u ovom trenutku sigurno da ne znači ko će nalaziti u startnoj postavi na startu sezone.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati i tabela 27. kola Bundes lige

– Iako će igrači biti podeljeni u dve ekipe, sigurno da to ništa ne znači u ovom trenutku. Najbitnije je da svih 30 igrača dobije priliku i sigurno da svako imati šta da pokaže. Kako Iran, tako i Riding predstavlja protivnika za respekt, ali sigurno da ćemo ići na pobedu u oba susreta, jer se to od Zvezde traži – jasan je Stamenković.

Saša Stamenković objašnjava da je saigračima i njemu najbitnije da što spremnije dočekaju 29. jul i prvu zvaničnu utakmicu, a da će ime protivnika pomoći toliko, da se pripremi odgovarajuća taktika.

Povezana vest:  Benites: Napoli želi do kraja u Ligi Evropa

– Još uvek je rano da se razmišlja o startu kvalifikacija za Evropu. Do tada ima još dve nedelje, za koje trebamo što bolje spremimo kroz treninge i utakmice. Ko će nam biti protivnik, još uvek nije aktuelna tema, ali sve u svemu pred punom Marakanom i naše ambicije će rasti iz meča u meč – rekao je popularni Stameni, koji je inače sve iznenadio nabavkom četiri „džabulanija“, kako bi se njegove kolege među stativama i on što bolje pripremili za Evropu, gde postoji mogućnost da igra sa istim loptama kao i na upravo završenom Svetskom prvenstvu.