dejan_djurrdjevic_ofk_beograd_1LIGA EVROPE

Trener OFK ceni rivala, ali veruje u pobedu

 

Trener OFK Beograda Dejan Đurđević rekao je danas da je beloruski Torpedo iz Žodina, protivnik njegove ekipe u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, vrlo organizovan tim, ali da je teško suditi o njegovom kvalitetu na osnovu snimaka utakmica.

-Na snimcima utakmica Torpeda videli smo da su izuzetno organizovana, fizički dominantna ekipa, prava ruska škola. Ali teško je govoriti o kvalitetu kada ne znamo ništa o Torpedovim rivalima – rekao je Đurđević na konferenciji za novinare pred sutrašnji susret.

Torpedo je do drugog kola kvalifikacija Lige Evropa stigao eliminisavši islandski Filkir ukupnim rezultatom 6:1.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Birhof: Nema svađe, selektor određuje ko će biti kapiten

-Nije slučajno kada neko da šest golova u dve utakmice. Islanđani nisu fudbalska velesila, ali uvek igraju časno. Prednost Torpeda je i to što su oni usred sezone, dok smo mi tek u drugoj nedelji priprema – naveo je Đurđević, ali uz opasku da je OFK, ipak, favorit.

Razlog za optimizam Đurđević je mogao da nađe u činjenicu da je Torpedo posle 18 utakmica u prvenstvu Belorusije na poslednjem mestu sa dve pobede, četiri remija i 11 poraza.

-Na papiru, da se ne lažemo, OFK je kvalitetniji. Jedno je, ipak, papir, a drugo teren – istakao je Đurđević, koji je najavio ofanzivnu postavu, iako nije još siguran da li će u startnoj postavi igrati sa jednim ili dva napadača.

Povezana vest:  Barselona bez premca na planeti

Dilema za Đurđevića je i pitanje da li u tim uvrstiti igrače koji su na pragu odlaska iz kluba, kakvih u OFK Beogradu ima nekoliko.

-Dobro je, ipak, što je najveće bogatstvo ove utakmice sa Torpedom, a nadam se i nekih budućih mečeva, to što će naši igrači moći da se odmere sa fudbalerima iz Evrope. Možda se neko od njih do kraja priprema i preseli u neku drugu evropsku zemlju – kazao je.

Jedan od igrača u navali OFK Beograda mogao bi da bude Nikola Simić, koji je istakao da se svi igrači raduju povratku ekipe na evropsku scenu.

Povezana vest:  Fudbaleri Inđije iz penala u finišu do pobede nad Novim Pazarom

-Evropa je veliki motiv za sve nas. Celu prošlu sezonu smo se borili za to. Nadam se pobedi i to bez primljenog gola, a sa što više postignutih – rekao je Simić i dodao da će problem za njegovu ekipu biti i velika vrućina u Beogradu.

Sutrašnji prvi susret OFK-a i Torpeda, koji će se igrati sutra od 17.30, zato bi mogao da ima i po tajm aut u svakom od poluvremena, pošto se očekuje temperatura od oko 35 stepeni Celzijusa. Revanš će se igrati sledeće nedelje u Minsku.