Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da će svet stati na 90 minuta tokom subotnjeg gradskog derbija sa Evertonom u Premijer ligi.

Klop je od dolaska u Liverpul vodio tim u dva gradska derbija i u oba je njegov tim pobedio, 4:0 pre godinu dana i 1:0 u decembru. Trener „crvenih“ kazao je novinarima da uživa u posebnoj atmosferi.

„Nema mnogo gradova u svetu sa klubovima ove veličine i važnosti. Mislim da nisam mnogo sposoban u mnogo životnih aktivnosti, ali sam možda genije ; u razumevanju derbija, jer mi nije trebao ni sekund da shvatim ovaj. Svet staje na 90 minuta u gradu. Fudbal nije najvažnija stvar na svetu, ali mi volimo da mislimo na nekoliko trenutaka da jesu“, rekao je Klop novinarima, a preneli engleski mediji.

Povezana vest:  STARE STVARI ZA NOVU NADU MALIŠANA OBOLELIH OD RAKA

On je kazao da je Liverpul ipak domaćin u ovom meču.

„Stvarno bih voleo da se ova činjenica vidi. Budite agresivni, ali ne previše agresivni, i borite se za sve da biste usrećili navijače“, rekao je Klop.

Everton je na Enfildu poslednji put pobedio 1999. godine, ali u sutrašnju utakmicu ulazi posle samo jednog prvenstvenog poraza od decembra. U „karamelama“ igra Romelu Lukaku, trenutno prvi strelac lige, a gosti bi eventualnom pobedom prišli na tri boda zaostatka.

Povezana vest:  Vuković novi član Konjaspora

„Lukaku je stvarno dobar napadač. Ima naše poštovanje. Trebaju mu dodavanja i podrška od ostalih igrača. ; Kako da to izbegnemo? To je moja glavna briga. Everton je dobar tim, stvarno su u dobroj seriji i jasno je da imaju samopouzdanja. Ali, mi smo Liverpul, igramo na Enfildu i niko ne treba da potcenjuje moć Enfilda“, rekao je Klop.

Povezana vest:  Zvezda pet utakmica pre praznim tribinama

………