Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je u današnjoj utakmici protiv Spartaka najvažnija pobeda i istakao da mu je posebno drago zbog dvostrukog strelca Srđana Vujaklije.

„Utakmica je bila otvorena, sa mnogo šansi sa obe strane. Spartak se pokazao kao veoma neugodan protivnik. Najvažnije je što smo osvojili tri nova boda i što je Srđan Vujaklija zaigrao posle velike pauze i postigao dva gola“, rekao je Božović novinarima posle utakmice.

Zvezda je nastavila niz pobeda posle derbija, pošto je na svom stadionu savladala subotički Spartak sa 2:1, u 28. kolu Super lige Srbije.

Povezana vest:  Paunović ostaje u FSS, Sivić selektor mladih

Vujaklija je počeo utakmicu kao prvi špic umesto Ričmonda Boaćija i sa dva gola je doneo pobedu crveno-belima.

Božović je naveo da je želeo da sačuva Boaćija jer Zvezdu čeka težak raspored sa mnogo utakmica.

Zvezda je dobila najmlađeg debitanta, pošto je protiv Spartaka u igru ušao 16-godišnji Ivan Ilić.

„Ivan Ilić je pre nekoliko dana debitovao i za omladince, kao jedan od najmlađih. Mnogo je talentovan, pokušavamo da afirmišemo igrače iz naše škole“, rekao je Božović, koji nije mogao da odgovori da li će Ilić dobijati šansu i u nastavku sezone.

Povezana vest:  Marković se vraća na teren: Nadam se da je sve loše iza mene

„Sezona će biti veoma napregnuta, u suštini je najvažnije osvojiti titulu“, dodao je Božović.

Zvezda će u sredu dočekati Mladost u četvrtfinalu Kupa Srbije, a potom će za vikend u prvenstvu gostovati Radu.

Trener Spartaka Andrej Černišov rekao je da je gol primljen u drugom minutu poremetio njegovu ekipu, koja „nije izgledala loše“ protiv „moćne Zvezde“.

„Protiv ovakve ekipe nismo loše izgledali, a posebno naši mladi igrači. Znali smo da Zvezda igra moćan fudbal, ravan evropskom nivou. Rano primljen gol nam je zasmetao, ali smo smirili igrače na poluvremenu i potom igrali bolje. Dali smo gol i imali još nekoliko šansi, ali je Zvezda pokazala klasu“, rekao je Černišov.

Povezana vest:  Konačna odluka FIFA: Bez kazne za Anrija

On je poželeo uspeh Zvezdi u nastavku sezone i dodao da mu je posebno drago zbog Nemanje Milića, koji je u beogradski klub stigao zimus upravo iz Spartaka.

„Raduje me što je došao u klub kao što je Crvena zvezda i želim mu sve najbolje, da postane šampion Srbije“, rekao je Černišov.

Spartak posle 28 utakmica ima 37 bodova i deveti je na tabeli, a u sledećem kolu Super lige dočekaće Metalac.