Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas Spartak na svom stadionu sa 2:1, u prvoj utakmici 28. kola Super lige Srbije.

Strelac za Zvezdu bio je u drugom i 58. minutu Srđan Vujaklija, kome su to prvi golovi za crveno-bele. Pogodak za Spartak postigao je Đorđe Ivanović u 58.

Zvezda ima 73 boda, devet više od drugoplasiranog Partizana, koji će od 18.30 igrati protiv Radničkog u Nišu. Spartak je deveti sa 37.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Nenad Kovačević: Važna pobeda u Lučanima!

Ekipa trener Miodraga Božovića je odlično počela i povela već u drugom minutu preko Vujaklije, ali potom nije uspela da uveća prednost, što je kaznio Ivanović golom u 54. kada je lepim driblingom izbacio Mihaila Ristića.

Zvezda je ipak samo četiri minuta kasnije stekla novu prednost, kada je Vujaklija iskoristio dobru asistenciju Gelora Kange.

Povezana vest:  Mihajlović: Vidiću otvorena vrata, ali mora prvi da pozove

Crveno-beli su do kraja utakmice igrane pred nekoliko hiljada gledalaca na stadionu „Rajko Mitić“ imali više prilika da ubedljivije pobede, ali ih nisu iskoristili.

Utakmicu je, između ostalog, obeležio debi 16-godišnjeg Ivana Ilića za Crvenu zvezdu, koji je u nadoknadi vremena zamenio Srđana Plavšića.

Zvezda će u sledećoj utakmici dočekati Mladost u sredu u četvrtfinalu Kupa Srbije, a potom će u Super ligi igrati protiv Rada u gostima. Spartak će u 29. kolu dočekati Metalac.

Povezana vest:  Jubilej Krespa, pobede Juventusa i Fiorentine