Fudbaleri Seltika osvojili su danas, osam kola pre kraja prvenstva, šestu uzastopnu šampionsku titulu u Škotskoj, pošto su na gostovanju u Edinburgu pobedili Harts sa 5:0.

Trostruki strelac u današnjoj pobedi bio je Skot Sinkler, a golove su postigli još Stjuart Armstrong i Patrik Roberts.

Ekipa Brendana Rodžersa je posle 30 kola jedina neporažena u škotskom prvenstvu, ima 28 pobeda i dva remija, protiv Invernesa i Rendžersa. Seltik je do sada postigao 81 gol a primio je 18. Drugoplasirani Aberdin ima 61 bod.

Povezana vest:  Andrija Kaluđerović: Sledeća je Kula

Seltik je osvojio 48. šampionsku titulu u klupskoj istoriji. Rodžers bi u debitantskoj sezoni na klupi Seltika mogao da osvoji tri trofeja, pošto je prošlog novembra osvojio Liga kup, a sa ekipom će 23. aprila igrati u polufinalu Kupa protiv velikog rivala Rendžersa.

Seltik je do sada tri puta u svojoj istoriji osvojio „triplu krunu“, a poslednji put to je učinio u sezoni 2000-2001, kada je na klupi bio Martin O’Nil, u debitantskoj sezoni.

Povezana vest:  Mediji: Real nudi 20 miliona funti i Benzemu za Suaresa

„Ova utakmica pokazuje kakvi su igrači bili tokom većeg dela sezone, njihov stav, odlučnost i stil. Znali smo da će nam biti teško da pobedimo pošto smo bili pod velikim pritiskom. Ovo je veliko dostignuće igrača. Energiju i glad sa treninga prenosimo na utakmice i iz perspektive trenera, to je sjajno. Navijači su podržavali ekipu od prvog kola. Svi imaju zasluge, igrači, stručni štab, klub i navijači“, rekao je Rodžers sa Bi-Bi-Si (BBC).

Povezana vest:  Partizan porazom počeo novu sezonu, Radnik slavio u Surdulici

Trostruki strelac Skot Sinkler rekao je da je cela ekipa odigrala neverovatno.

„Imamo još posla, sezona nije završena. Nastavljamo sa pobedama, takav je mentalitet ovde, da nastavimo. Idemo utakmicu po utakmicu, imali smo dobre rezultate i tako moramo da nastavimo“, naveo je on.

Seltik je neporažen u sva tri domaća takmičenja u poslednjih 36 utakmica.