Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da njegova ekipa posle dobrih rezultata i niza od 24 utakmice bez poraza ima pravo da se nada pobedi protiv Voždovca u četvrtfinalu Kupa, ali mora da bude koncentrisana pošto je takmičenje u Kupu poznato po iznenađenjima i porazima favorita.

„Iza nas je teško gostovanje i važna pobeda u Nišu, kojom smo nastavili niz od 24 utakmice bez poraza. Ta serija, koliko god impozantno delovala, neće mnogo vredeti ako je sada kada ulazimo u završnicu, ne oplemenimo nastavkom dobrih rezultata. Znamo kakvo je takmičenje Kup, kako je to najlakši način da neko od favorita izgubi glavu, jer nema popravnog ispita. Utakmica je specifična, od termina do podloge na terenu, jedine veštačke u našoj ligi“, rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partizana igraju u sredu od 13 časova na gostovanju protiv Voždovca, u četvrtfinalu Kupa Srbije. Partizan je 18. marta kao domaćin u prvenstvu pobedio Voždovac sa 4:0 na svom terenu, a Nikolić je rekao da pred duel u Kupu ne treba da se povlači paralela sa tom utakmicom.

Povezana vest:  Pantelić o izboru u idealnih 11 Ajaksa: Ogromno priznanje

„Ne sme da se povlači paralela sa tom utakmicom, jer je to siguran put u eventualne probleme za nas na terenu. Sve to zahteva posebnu koncentraciju pre utakmice. Treba da nam prija ovakav ritam, utakmice na dva, tri dana, da ne manjka motivacije, što ni koncentracije, discipline a ponajmanje želje, što se videlo u Nišu i da sa takvim pristupom imamo pravo da se nadamo prolazu u polufinale Kupa.To je za mene važno takmičenje, iako su mnogi skloni da ga potcene. Jedna utakmica nas deli do polufinala, gde će se igrati dva meča, a mislim da Partizan ima kvalitet da odigra protiv svih ekipa. Imam poseban motiv da se domognem finala“, naveo je on.

Govoreći o Voždovcu, Nikolić je rekao da ta ekipa igra dobro ovog proleća, otkako je njen trener postao Ilija Stolica.

„Vidi se da ima dobru hemiju sa igračima, postoje jasno određene stvari u njihovoj igri, vidi se rukopis trenera u igri. Imaju zanimljivu ekipu neprijatnih igrača i napadača, imaju kvalitet i poštujemo ih, ali želimo da pobedimo“, naveo je on.

Povezana vest:  Fifa možda odbacuje kandidaturu Španije i Portugala za SP

Nikolić je rekao da je njegova ekipa želi da igra sve bolje i u oba takmičenja dođe do samog kraja, da serija bez poraza ima motivišuće a nikako zadovoljavajuće efekte, ali da ne sme da razmišlja da će predstojeća utakmica protiv Voždovca biti rutina.

Trener crno-belih dodao je da se Nemanja Mihajlović vratio treninzima, ali da to ne znači da će biti u konkurenciji za tim, pošto je pauzirao 10 dana i da su svi ostali, osim od ranije povređenog Alena Stevanovića, spremni.

Nikolić je na pitanje da li zna ko će šutirati eventualne penale protiv Voždovca, odgovorio potvrdno, ali da ne bi voleo da do toga dođe.

Napadači Partizana Leonardo i Uroš Đujrđević najbolji su strelci domaće Super lige, a na Nikolić je posle pitanja novinara, rekao da među njima nema rivaliteta.

„Ovo je kolektivni sport, svakom od njihovih golova prethodilo je mnogo timskog truda, mnogo igrača na terenu, a napadači su uvek u centru pažnje. ; Dokle god Partizan pobeđuje a oni postižu golove dobro je. Malo me i ljute priče oko toga ko će biti prvi strelac lige, među njima nema niti sme da bude rivaliteta što se toga tiče“, naveo je on.

Povezana vest:  Marković: Nadam se da ću ovoga puta imati sreće

Nikolić je rekao i da je uveren da njegova ekipa može da igra još bolje i da joj ne smeta ritam od dve utakmice nedeljno.

„Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan ali znam da mogu bolje, iako je primetan napredak u kvalitetu igre ovog proleća u odnosu na neke nastupe jesenas. Ima još prostora, ako bude dobar kvalitet igre rezultati ne mogu da izostanu. Fudbaleri Partizana kao i svi profesionalci moraju da igraju u tom ritmu, to je uobičajena stvar u modernom fudbalu. Zadovoljan sam i igračima koji su trenutno rezerve, jako dobro igraju i rade za B tim, koriste minute. Smanjili sm grupu od 34-35 igrača, ima nas 20-ak na treningu uz golmane. Svi koji su tu su u konkurenciji za tim, zato imamo dobru atmosferu, svi su spremni da iskoriste priliku. Ne vidim potrebu da posebno odmaramo ovog trenutka, možda kasnije, pošto će ovakav ritam utakmica potrajati“, rekao je Nikolić.