partizan_pyunikKVALIFIKACIJE LIGA ŠAMPIONA

Partizan pobedio Pjunik sa 3:1

 

Fudbaleri Partizana pobedili su u Beogradu jermenski Pjunik sa 3:1 u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Golove za Partizan postigli su Nemanja Tomić u 29, Almami Moreira u 45. i Kleo u 60. minutu. Strelac za Pjunik bio je Artag Jedigarijan u 30. minutu. Revanš je za sedam dana u Jerevanu, a protivnik u trećem kolu biće poznat posle žreba u petak.

Partizan je prvu utakmicu sezone odigrao nešto bolje nego što je očekivano u ovoj fazi takmičenja, a jermensku ekipu je pobedio bez većih problema.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EURO 2012, GRUPA B, Jermenija iznenadila Slovačku

Posle početne inicijative, Partizan je poveo u 29. minutu, kada je sa oko 18 metara sa leve strane Nemanja Tomić izveo slobodan udarac i smestio loptu pod prečku gola Pjunika. Slavlje crno-belih i oko 11.500 navijača na stadionu nije se još smirilo, a Pjunik je izjednačio.

kleo_par_pyunikJermenska ekipa iskoristila je slabu reakciju Aleksandra Lazevskog, koji je u svom šesnaestercu izgubio loptu i prepustio je Jedigarijanu, kome nije bilo tešno da sa oko 10 metara smesti loptu u suprotan ugao gola Radiše Ilića.

Povezana vest:  Fenerbahče izbačen iz evropskih takmičenja

Partizan je ipak na poluvreme otišao sa vodjstvom. Mladen Krstajić je uputio dubinsku loptu do Moreire, a on je okružen dvojicom igrača sa ivice šesnaesterca lobovao golmana Pjunika.

Šampion Srbije konačni rezultat postavio je u 60. minutu, kada je Miloš Bogunović uputio loptu u šesnaesterac Pjunika, a Kleo prevario ofsajd zamku i postigao treći gol.

Kleo je imao još jednu šansu samo minut kasnije, ali je njegov šut odbranio golman devetostrukog uzastopnog prvaka Jermenije.

Povezana vest:  Tomaš Ujfaluši: Izvinjavam se Mesiju, nisam namerno

 

sasa_ilic_par_pyunikPartizan – Pjunik 3:1 (2:1)

Strelci: Tomić 29, Moreira u 45, Kleo u 60. za Partizan, a u 30. minutu Jedigarjan za Pjunik

Gledalaca: 11.134

Sudija: Tomi Skjerven (Norveška)

Žuti kartoni: Lazevski (Partizan), Minasjan (Pjunik)

Partizan: R. Ilić, Stevanović, M. Jovanović, Krstajić, Lazevski, Petrović (od 85. B. Jovanović), Tomić, S. Ilić, Moreira (od 75. Davidov), Šćepović, Kleo.

Pjunik: Leško, Hovsepjan, Minasjan, Juspasjan, Adedeji, Jedigarjan, Manojan, Mkrtčjan, Gazarjan, Piceli, Goharjan.

Photo: www.ataimages.rs