Fudbaler Arsenala Mesut Ozil rekao je danas da će na kraju sezone razgovarati sa upravom kluba o novom ugovoru, pošto ne želi da ometa ekipu u završnici sezone u Premijer ligi u kojoj se bori za plasman u Ligu šampiona.

Ozilov ugovor ističe za 15 meseci, a britanski mediji spekulišu da nemački fudbaler ne želi da potpiše novi ugovor, kojim bi zarađivao 250.000 funti nedeljno.

Arsenal je trenutno šesti na tabeli i ima sedam bodova manje, ali i utakmicu više od Mančester sitija na četvrtom mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Povezana vest:  Rezultati utakmica 32. kola i tabela italijanske Serije A

„U ovom trenutku ja nisam važan, važniji je klub. Moramo mnogo toga da pokušamo da ostvarimo i da završimo među prve četiri ekipe. Bilo bi pogrešno misliti o nečemu što nije vezano za fudbal, možemo da razgovaramo (o ugovoru) na kraju sezone“, rekao je Ozil preneli su britanski mediji.

Treneru Arsenala Arsenu Vengeru ističe ugovor na kraju sezone, a navijači londonskog kluba traže od Francuza da napusti klub posle 20 godina. Arsenal je u ponedeljak izgubio od Kristal Palasa sa 0:3 i pretreo peti poraz u poslednjih osam utakmica u prvenstvu.

Povezana vest:  Optuženo šestoro za prevaru u Nemačkoj

Ozil je rekao da je 2013. godine zbog Vengera odlučio da pređe u Arsenal iz Real Madrida.

„Igrači ne mogu da odluče ko će da vodi ekipu. Uvek sam govorio da je on glavni razlog mog dolaska u Arsenal“, naveo je nemački fudbaler.

Navijači kritikuju zbog loše igre ove sezone i dovode u pitanje njegov stav i ponašanje na terenu.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Juventus i Atletiko za prvo mesto, Liverpul dočekuje Bazel

„Možda moj stil igre izgleda kao da nisam 100 odsto tu. Ali, to je moj govor tela, takav je oduvek bio. Ja sam takav i neću to da promenim“, rekao je Ozil.