dejan_djurrdjevic_ofk_beograd_1LIGA EVROPA

Đurđević zadovoljan igrom, ne i rezultatom

 

Trener fudbalera OFK Beograda Dejan Đurđević izjavio danas da nije zadovoljan rezultatom, ali jeste igrom protiv beloruskog Torpeda u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa, a koja je završena sa 2:2.

-Vremenski uslovi i početak priprema u kojima se nalazimo, uslovili su naše izdanje. Poremetio nas je rani crveni karton, gosti su imali i šansu iz penala, ali smo se snašli i, uz dosta truda, izjednačli. Dominirali smo u drugom poluvremenu, a onda se još jednom pokazalo da je fudbal čudna igra, pa smo kažnjeni za promašaje – kazao je Đurđević na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Kiron Dajer u Kvins park rendžersu

Romantičari su do nerešnog rezultata došli auto-golom beloruske ekipe pred kraj sudijske nadoknade vremena.

-Naš drugi gol daje nam realne šanse da razmišljamo o prolazu dalje, jer je sve otvoreno. Mi smo i u prvenstvu pokazali da nam je svejedno da li igramo kod kuće ili na strani. Moglo je da bude i bolje, ali s obzirom da smo izjednačali u kasnoj sudijskoj nadoknadi, nije ni loše – zaključio je strateg srpske ekipe.

Povezana vest:  Pobede Zvezde, Borca i Rada, remi Vojvodine

Igrač sredine terena „romantičara“ Nikola Beljić rekao da je zadovoljan rezultatom, s obzirom da je njegova ekipa u 91. minutu gubila sa 2:1.

-Bilo je jako teško i vruće. Imali smo igrača manje, pa smo morali mnogo da trčimo, ali nas je vukao sportski motiv i želja za pobedom – izjavio je Beljić.

Trener Torpeda Aleksandar Lisovski rekao je da je zadovoljan rezultatom.

Povezana vest:  Zvezda dobila potencijalne rivale i u kvalifikacijama za LE

-Igrači uradili sve što su mogli po ovakvom vremenu. Nikada nismo igrali po ovakvoj vrućini. Da nam je neko ponudio 2:2 pre početka, bez razmišljanja bi prihvatili. Dobar rezultat za nas, ali šanse su ipak 50-50, jer smo danas videli da OFK zna da igra fudbal. Nadam se da ćemo i na sledećem meču igrati na istom nivou – istakao je Lisovski.

Revanš utakmica igra se za nedelju dana u beloruskom gradu Žodino.