Fudbaleri Mladosti iz Lučana, Radničkog iz Niša i Radnika ostvarili su večeras pobede u 33. kolu Super lige Srbije.

Mladost je pobedila Voždovac ;na svom terenu sa 2:0, dok je Radnički u Nišu istim rezultatom savladao Javor iz Ivanjice u plej-of grupi, a Radnik je na Banjici takođe s 2:0 pobedio Rad u plej-autu.

Od starta utakmice u Lučanima domaćin je krenuo ofanzivno i već u pet minutu je stigao do prednosti. Milan Bojović je iskoristio dobar centaršut Nenada Gavrića i loptu prosledio u mrežu.

Povezana vest:  Preminuo navijač Crvene zvezde Marko Ševo

Mladost je u 18. minutu duplirala prednost, a strelac je bio Radomir Milosavljević koji je dobrim udarcem iz daljine savladao golmana Zorana Popovića.

Voždovac je u nastavku susreta preuzeo inicijativu, ali ekipa Ilije Stolice nije uspela da dođe do gola, a čak je i Aleksandar Ješić sredinom drugog dela dobio crveni karton, što je „zmajevima“ dodatno otežalo posao.

Povezana vest:  Lil samo bodom kod Lorijena otvorio Marseju put prema prvom mestu

Mladost se ovom pobedom, makar do sutra, izjednačila sa Vojvodinom na trećem mestu Super lige Srbije. Oba tima sada imaju po 33 boda, dok je Radnički peti sa 28, a Voždovac je sedmi sa 23.

Radnik je na Banjici nastavio s dobrim rezultatima i tako ostvario treći trijumf u plej-autu, kojim je stekao solidu prednost na tabeli i praktično osigurao opstanak u ligi.

Povezana vest:  Benitez: Čelsi može da bude prvak Engleske

Golove za Radnik postigli su Miloš Milovanović u 16. i Miloš Stanković u 77. minutu.

Radnik na tabeli plej-aut grupe zauzima treće mesto sa 22 boda, dok je Rad četvrti sa 18.