Fudbaleri Monaka, najprijatnijeg iznenađenja ovogodišnje Lige šampiona, dočekaće sutra u prvom meču polufinala Juventus, ekipu koja je u prethodnoj rundi eliminisala Barselonu i ujedno primila samo dva gola na 10 ovosezonskih utakmica u elitnom takmičenju.

Lider francuskog prvenstva predvođenom „čudom od deteta“ Kilijanom Mbapeom u eliminacionoj fazi već je izbacio Mančester Siti i Borusiju iz Dortmunda, ukupno je postigao 19 golova ove sezone na evro sceni i sada želi da sruši najbolju odbranu na Starom kontinentu.

„Liga šampiona za mene je dečački san. Ove sezone uradili smo sjajne stvari, ali ne želimo da se zaustavimo. Želimo ono što nijedna generacija kluba nije uspela – plasman u finale“, izjavio je Mbape, koji nije ni bio rođen kada su se dva kluba sastala u polufinalu 1998. godine.

Povezana vest:  Morinjo o utaji poreza: Slučaj je zatvoren

Juventus je tada slavio u Torinu 4:1, uz het-trik Alesandra Del Pjera, dok je u revanšu bilo 2:2, pa je italijanski tim prošao u finale gde je poražen od Reala istorijskim pogotkom Predraga Mijatovića.
Kapiten Juventusa Đanluiđi Bufon tada je bio član Parme, ali je već bio A reprezentativac Italije, a potom učestvovao i na Mundijalu u Francuskoj.

Povezana vest:  Vukašin Jovanović potpisao ugovor na četiri godine

„Bili smo odlični protiv Barselone, nismo primili gol u dva meča, ali sada nas očekuju dve potpuno drugačije utakmice. Monako ima izuzetan potencijal, ali verujem u nas“, poručio je Bufon.

Monaku je ovo četvrto polufinale, u finale su prošli samo 2004. kada su izgubili od Murinjovog Porta, dok je Juventus osam puta uspešno prebrodio polufinale, s tim da su u finalima zabeležili samo dva trijumfa i šest poraza, poslednji pre dve godine protiv Barselone u Berlinu.

Povezana vest:  Real želi Gundogana

Monako će biti jači za Fabinja, koji zbog kartona nije igrao u revanšu protiv Dortmunda, dok će u ekipi Juventusa izostati suspendovani Sami Kedira, čije mesto startnih 11 će zauzeti Klaudio Markizio.

Prvi meč polufinala Lige šampiona između Monaka i Juventusa igra se sutra od 20.45 sati na stadionu Luj Drugi.