Selektor kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Perica Ognjenović rekao je da je današnja pobeda nad Irskom važna zbog samopouzdanja, ali da ekipa mora da unapredi igru u nastavku Evropskog prvenstva.

„Najvažnije je da smo pobedili i stekli samopouzdanje, koje će biti izuzetno značajno za nastavak prvenstva. Čestitam igračima. Na nama je da unapredimo igru, popravimo nedostatke i što bolje se pripremimo za Nemačku“, rekao je Ognjenović posle utakmice u Kostreni.

Povezana vest:  Montela: Ljajić može da postane odličan fudbaler

Srbija je pobedila Irsku sa 1:0 ; na početku kontinentalnog šampionata za igrače do 17 godina u Hrvatskoj, i posle prvog kola Grupe C ima tri boda, koliko i Nemačka, koja je bila bolja od BiH sa 5:0.

„Dobro smo počeli, imali inicijativu i veći posed lopte, a u drugom delu je usledio blagi pad. Imali smo fizički snažnog protivnika, koji ima dugi niz pobeda i koji igra fudbal koji nam ne odgovara“, kazao je Ognjenović.

Povezana vest:  Pobeda Juventusa, Mihajlović debitovao na klupi Sampdorije

Strelac jedinog gola u pobedi nad Irskom Željko Gavrić rekao je da Srbija može još bolje u narednim utakmicama.

„Bili smo bolji u prvom delu, imali nekoliko prilika, ali ne i dovoljno sreće da damo gol. Irska je preuzela inicijativu, ali smo imali adekvatan odgovor, što pokazuje i rezultat. Pobeda nam mnogo znači zbog samopouzdanja i uz neke korekcije možemo još bolje“, rekao je Gavrić.

Povezana vest:  Amerikanci igraju u Sarajevu protiv BiH

Fudbaler Crvene zvezde je kazao da je srećan zbog gola, a naročito zbog toga što je postignut iz prekida, najjačeg oružja Irske.

Srbija će u sledećem kolu igrati protiv Nemačke, u nedelju od 12.00.