dejan_milovanovic_fk_czPRIPREME ZVEZDE

Milovanović počeo sa treninzima

 

Dejan Milovanović priključio se novim-starim saigračima u Sloveniji u četvrtak uveče, a u petak 16. jula je zadužio dobro Zvezdinu opremu. Milovanović spreman dolazi na pripreme, obzirom da je posle letnje pauze trenirao sa Lansom, a i da je pre toga radio individualno. Dejan je za prvi tim Crvene zvezde nastupao u periodu od 2001. do 2008. godine. Za to vreme osvojio je čak tri „duple krune“, uz kapitensku traku koju je nosio od 22. godine, pa sve do trenutka dok nije napustio Zvezdu, na pripremama u Austiriji pre tačno dve godine.

– Veoma je lep osećaj posle dve godine vratiti se u svoju kuću. Dosta ovih igrača poznajem, dok sam ostale pratio preko televizije. Vrlo brzo sam se upoznao i sa njima, već na prvom treningu, na kojem sam video da imamo odličnu ekipu. Svi su puni samopouzdanja, a i mladi igrači ne zaostaju puno. Ponavljam, zadovoljan sam što sam se vratio kući – prve su reči Dejana Milovanovića.

Povezana vest:  Mihajlović sledećeg vikenda kreće drugu fazu hemoterapija

Nekadašnji kapiten i igrač koji je posle raspada SFRJ, prvi koji je odigrao preko 200 utakmica u Zvezdinom dresu, sa nestrpljenjem čeka da ponovo obuče crveno-beli dres, za šta će imati priliku već u subotu 17. jula u Gracu protiv Burse.

– Odigrao sam dosta utakmica za Zvezdu, ali ovo je na neki način novi početak. Potrudiću se da nastavim tamo gde sam stao 2008. godine, iako neće biti ni malo lako. Zna se šta se očekuje od igrača koji nose Zvezdin dres. Želimo da vratimo titulu tamo gde joj je mesto, na Marakanu. Ne treba obećavati puno, već samo borbom i maksimalnim zalaganjem pokazati ambicije – nastavio je Milovanović

Povezana vest:  Vojvodina u trećem kolu kvalifikacija za LE

Popularni Deksa, iako ima samo 26 godina, jedan je od najsikusnijih u ovom generaciji Crvene zvezde, zato je prava osoba da prokomentariše žreb za kvalifikacije za Ligu Evrope.

– Slovan ćemo sigurno upoznati mnogo bolje u narednim danima. Ono što smo do sada čuli je da se radi o dobroj i uigranoj ekipi. Bilo koga da smo izvukli, ne bi trebalo da ga potcenimo. Kao što znamo, nijednoj ekipi u Evropi nije lako da igra na Marakani, a verujem da su Slovaci svesni šta ih očekuje. Poštujemo svakog protivnika, ali gledamo samo sebe, jer samo tako možemo ići dalje – direktan je Dejan.

Povezana vest:  Ekvatorijalna Gvineja otpustila Goikočeu

Nije mala stvar biti Zvezdino dete i proživeti veliki deo života na Marakani, od sakupljača lopti do ljubimca navijača.

-Teško je rečima opisati kakav je osećaj igrati na Marakani, u svojoj kući. Pun stadion i huk sa severa te tera da izgaraš svaku utakmicu. I gostujući timovi kada dolaze, znaju gde dolaze i siguran sam da će nam počev od 29. jula, Delije biti 12. igrač – završio je Dejan Milovanović, koji još uvek nije odlučio koji će broj nositi, jer kako kaže, najbitnije u ovom trenutku je da  uđe u formu i krene sa pobedama kada to bude bilo najvažnije.