FERNANDO_TORES_LIVERPULČelzi nudi 50 miliona funti za Toresa

 

U Čelziju su pojačali ofanzivu na španskog napadača Liverpula Fernanda Toresa. Prva ponuda londonskog fudbalskog kluba bila je 40 miliona funti, sada je ona povećana za još deset miliona.

Aktuelnim ugovorom Tores je vezan do 2013. godine, ali pitanje je koliko u klubu sa Enfilda mogu odolevati visokim ponudama.

Povezana vest:  EURO 2012 , Kasiljas: Svaki suparnik u našoj grupi je vredan respekta

The Sun piše da je Čelzijev vlasnik Roman Abramovič u predstojećem prelaznom roku zacrtao dovođenje Toresa gao glavni cilj, i da ne namerava da se povuče. Liverpul je u ogromnim dugovima koji se procenjuju na 350 miliona funti, a samo je u prošloj finansijskoj godini na gubitku od 55 miliona funti. Tores je u Liverpul stigao za 21.5 milion funti iz Atletiko Madrida pre tri godine, a ove nedelje je tokom odmora sastao se sa novim menadžerom kluba Rojom Hodgsonom i sportskim direktorom Kristianom Purslovom.

Povezana vest:  ENGLESKA, KUP, Čelsi i Junajted režirali novu dramu na Stamford Bridžu

Spomenuti dvojac nastojao je da Toresa odvrati od bilo kakve pomisli o napuštanju kluba, ali to nije sprečilo dalja medijska nagađanja oko transfera i povećanje ponuda za otkup ugovora najboljeg Liverpulovog igrača.