jose_morinho_trener_intera_portretMurinjo potvrdio pregovore sa Kedirom, dolazi i Ozil?!

 

-Ovog ljeta nećemo biti kraljevi prijelaznog roka – izjavio je u razgovoru za madridski dnevnik AS trener fudbalera madridskog Reala Žoze Murinjo.

-Kladim se sa bilo kime da je bolja stara i uobičajena filozofija Reala: kupovati igrače sa perspektivom, sa prostorom za učenje i napredak. Potpisali smo tako Argentinca Angela de Mariju, koji je skup ali ima sjajan potencijal, a činimo sve da bismo doveli Nemca Samija Kediru, koji takođe ima u svojoj igri ogroman prostor za napredak. To je tržišni smer koji ja preferišem – rekao je Murinjo i tako izrazio neslaganje sa politikom galaktikosa predsednika Florentina Pereza.

Povezana vest:  Lacio ponovo drugi, Jovetić dvostruki strelac

Nije poznata predsednikova reakcija na izjave trenera, a i on bi morao da bude zadovoljan: pošto je prošle godine potrošio dva budžeta samo na dovođenje skupocenih pojačanja, i Perezu bi štednja dobro došla.

-Trebaju nam još štoper i vezni igrač, ali sa ravnotežom i bez dramatike. Imamo sjajan temelj ekipe iz prošle sezone i to će među igračima izazvati pozitivnu konkurenciju. Komplikovano je to da se objasni, ali kad je Real zainteresovan za nekog igrača, cene počinju astronomski da rastu – zaključio je Portugalac.

Povezana vest:  Kristić i Koroman pred sutrašnji susret s BSK-om

AS takođe piše da je Murinjova preostala igračka želja u veznom redu drugi Nemac, Verderov kreativni igrač Mesut Ozil (21). Isti izvor navodi da su Madriđani već razgovarali sa Ozilovim predstavnicima iz kompanije Eurofin Sport, i da bi realna cena za otkup preostaih godinu dana Ozilovog ugovora sa Verderom bila oko 16 miliona evra.

Povezana vest:  Galijani: Alegrijev posao nije ugrožen