logo_crvena_zvezdaRezervni tim Zvezde pobedio slovenačkog trećeligaša

 

U pripremnoj utakmici odigranoj na Pohorju iznad Marirbora rezervni tim Crvene zvezde pobedio je danas ekipu slovenačkog trećeligaša Veržeja sa 4:1 (3:0).

Golove su postigli Marko Mugoša u 11, Vladan Binić u 23. i Miloš Trifunović u 32. i 53. minutu za Crvenu zvezdu i Mićo Lugonjić u 83. za Veržej.

Crvena zvezda – Veržej 4:1

Postavljeno: 17.07.2010

Prethodna

Nazad

Teren: Hotela Habakuk i Arena na Pohorju.

Gledalaca: 150.

Sudija: Rado Metec.

 

Strelci: 1:0 Mugoša u 11, 2:0 Binić u 23, 3:0 Trifunović u 32, 4:0 Trifunović u 53. 4:1 Lugonjić u 83. minutu.

CRVENA ZVEZDA : Dmitrović, Stojković, Mikić, Savić, Reljić, Nikolić, Mugoša, Binić, Lazović, Trifunović i Aleks.

Igrali još: Spajić, Jeremić, Vešović.

VERŽEJ : Sraga, Čontala, Vuksanović, Koder, Lugonjić, Vinković, Pučko, Hodnik, Pelcl, Kaučić, Gašperšić.

Crvena zvezda je na Pohorju odigrala prvu od dve prijateljske utakmice planirane za subotu. Kombinovani sastav je savladao Veržej rezultatom 4:1, iako je razlika mogla da bude mnogo ubedljivija, kako u prvom, tako i u drugo poluvremenu. Veliki broj prilika, sreća na strani protivnika, kao i nekoliko spornih situacija, koje su išle na račun pomoćnog sudije, zbog sviranja nepostojećih ofsajd pozicija. Bez obzira što su naši fudbaleri imali jak trening u petak uveče, mnogo veći protivnik od slovenačkog trećeligaša im je bilo veoma toplo i sparno vreme i pored toga što se meč igrao u 10 časova. Upravo zbog toga, na sredini oba poluvremena, sudija je bio primoran da da igračima kratku pauzu, kako bi se osvežili.

Ratko Dostanić je na terenu postavio igrače u formaciji 4-4-2. U odbrani su igrali Stojković, Mikić, Savić i Reljić, dva zadnja vezna su bili Nikolić i Mugoša, po krilima su delovali Binić i Lazović, a u spicu tandem su bili Trifunović i Aleks. U drugom poluvremenu u igru su ušli Spajić, koji je uspeo da odigra 45 minuta i pored neugodne povrede, Jeremić i Vešović, koji je za veoma kratko vreme pokazao zbog čega ga smatraju jednim od najtalentovanijih igrača na ovim prostorima.

Povezana vest:  Zenit osvojio kup Rusije

Početak utakmice je nagovestio tok celog duela. Crvena zvezda je konstantno napadala, stvarala prilike i velikom većinom vremene držala loptu u svojim nogama. U prvih pet minuta, Aleks je prvo šutirao sa 20 metara pored gola, da bi u drugoj šansi njegov udarac glavom završio u korneru. U tom trenutku se pomislilo da Brazilac može da postigne neki gol, ali nije uprkos velikom broju prilika tokom svih 90 minuta.

Odličnu partiju, možda i najbolji igrač ovog susreta Mugoša, najavio je golom u 11. minutu. Prvo je presekao jednu loptu na sredini terena, proigrao Binića na desnoj strani, koji mu je odigrao povratnu, posle čega je usledio precizan udarac sa nekih 10 metara iskosa sa desne strane, pravo u malu mrežu. Zvezda je već u 17. minutu, imala odličnu priliku za drugi gol, ali je Aleks imao težak promašaj nogom sa pet metara, posle prodora i asistencije Trifunovića sa desne strane. Trifunović je i dva minuta kasnije bio u prilici za gol, ali je pao posle sudara sa golmanom, što sudija nije okarakterisao kao najstrožu kaznu.

U 23. minutu, Mugoša je zabeležio prvu asistenciju na meču, kada je iz sredine uputio preciznu loptu za Binića u prostor, koji rutinski rešava situaciju jedan na jedan i duplira prednost. Trifunović je u 31. minutu imao otvoren put ka golu, posle prodora Mugoše po sredini, ali je zastao i nije uspeo da ugrozi gol Slovenaca. Ipak, samo minut kasnije, konekcija Mugoša – Trifunović je urodila plodom. Mugoša je u kaznenom prostoru primio jednu dugu loptu, posle dobijenog duela i kada se činilo da će šutirati na gol, nesebično je poslao loptu na drugu stativu, gde Trifunović glavom postiže pogodak za 3:0.

Povezana vest:  Livorno do kraja sezone bez kapitena

Poslednjih pet minuta prvog poluvremena, doneli su isto toliko prilika za crveno-bele, koje su mogle da naše igrače odvedu na poluvreme sa još ubedljivijom prednošću. Prvo je Aleks propustio novu priliku, kada je šutirao pravo u golmana iz neposredne blizine. Onda je Lazović odlično prošao po levoj strani, ušao u 16 metara, ali je njegovu asistenciju ka usamljenom Trifunoviću presekao golman. I Trifunović je imao dobru priliku za novi pogodak, kada se na nekih 20 metara od gola izborio za loptu, ali je potom šutirao pravo u golmana, u nastavku lopta se odbila do Aleksa, čiji udarac otišao preko gola. Lazović je imao novu priliku, kada je ponovo prošao po levoj strani, ovoga puta ušao u sredinu, šutirao sa 18 metara, ali je veoma raspoloženi golman Veržeja paradom poslao loptu u korner. U poslednjim trenucima prvog poluvremena, Trifunović je povukao loptu do desnom krilu, pokušao da uposli jednog od trojice igrača u sredini, ali centrašut nije bio toliko precizan, obzirom da je protivnička odbrana uspela da spreči novu priliku.

Start drugog poluvremena, doneo je i prvu izmenu, Savića je zamenio Spajić. Posle tri minuta igre, Mugoša je poslao dugu loptu pravo na Binića, koji odigrava povratnu loptu za Trifunovića, ali i ovaj njegov udarac brani golman i šalje loptu u korner, posle kojeg šutira Aleks, jako, ali neprecizno pored gola. Već u 53. minutu, golman Veržeja nije imao lek za Trifunovića. Mugoša je zabeležio novu asistenciju, dugom i preciznom loptom za našeg napadača, koji je utrčao sa desnog boka, ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem pogodio kontra ugao. Posle samo dva minuta i Binić je imao situaciju jedan na jedan sa golmanom, ali je u poslednjem trenutku dao malo duži for, pa je lopta završila u rukama golmana.

Povezana vest:  Bufon: Pobeđivanje zahteva velike žrtve

Mugoša je u 63. minutu opravdao epitet igrača utakmice, kada je posle kornera za Veržej, vukao loptu više od 50 metara, došao do golmana, ali je i on u nezgodnom trenutku napravio korak više, pa mu je golman ušao u šut i odbranio njegov pokušaj. Vešović je brzo posle ulaska u igru, u 70. minutu, uputio prvi udarac na gol, posle prilike za Binića i odbijene lopte, ali je ista otišla preko gola. Samo tri minuta kasnije, Vešović je bio u ulozi asistenta, ali je Lazovićev udarac glavom odlično odbranio golman i poslao loptu u novi korner. Mladi Crnogorac je u 77. minutu, imao priliku za gol i situaciju oči u oči sa golmanom, ali je njegova plasirana lopta, završila malo preko prečke. Vešović je započeo akciju i dva minuta kasnije, kada je sa leve strane poslao loptu na kontra stranu, pravo na nogu Binića, koji šutira iz prve, ali golman je bio na mestu.

U 83. minutu, Veržej dolazi do počasno gola, posle možda i prestrogo dosuđenog faula. Lugonjić je šutirao veoma precizno iz slobodnog udarca sa 20 metara i postavio, na kraju se ispostavilo, konačan rezultat. Odmah u sledećem napadu, Lazović je mogao da postigne peti pogodak za Zvezdu, ali je njegov precizan udarac završio „tik“ iznad prečke. U poslednjim trenucima meča, Lazović još jednom prodire po levoj strani, šalje preciznu loptu za Aleksa, koji ni ovu priliku na pet metara od gola ne koristi, obzirom da je šutirao glavom pravo u golmana.