Manćini ponosan što je dobio posao u Sitiju

 

Novi trener Mančester sitija Roberto Manćini rekao je danas da je ponosan ssto je dobio priliku da radi u tom fudbalskom klubu i da se nada da će biti uspešan kao što je bio u bivšem klubu Interu.

Manćini je u subotu postavljen za trenera Manšester sitija, pošto je uprava kluba smenila Marka Hjuza. Italijanski stručnjak je prethodno predvodio Inter, sa kojim je tri puta uzastopno osvojio šampionsku titulu.

Povezana vest:  Sulejmani strelac za Ajaks

-Nadam se da će se taj uspeh ponoviti. Ponosan sam što sam dobio posao u Sitiju, jer je to dobar klub sa dobrim igračima. Gradovi Mančester i Milano su slični po strasti prema fudbalu – rekao je Manćini za klupski sajt.

Manćini je rekao i da se raduje duelu Sitija i Junajteda u polufinalu Liga kupa. Prva utakmica igra se 6. januara, a revanš je na programu 19. januara na Old Trafordu.

Povezana vest:  Ubijeno osmoro ljudi u fan klubu Korintijansa

-U Milanu postoje dva velika kluba koja se bore za primat i trofeje, a tako je i u Mančesteru. Volim takve izazove. Znam da navijači vole takve utakmice – dodao je on.

Mančester siti posle 17 odigranih utakmica u Premijer ligi zauzima šesto mesto sa 29 bodova i ima 12 manje od prvoplasiranog Čelsija, odnosno osam manje od Junajteda. Međutim, i Čelsi i Junajted imaju po meč više.