Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras na svom terenu ekipu Sevilje sa 4:1 u 37. kolu španske Primere, dok je Barselona istim rezultatom slavila protiv Las Palmasa u gostima.

Obe ekipe sada imaju po 87 bodova, s tim da Real ima meč manje.

„Kraljevski“ klub u sredu gostuje Selti u zaostaloj utakmici 21. kola, što će možda biti i odlučujući meč u sezoni. U poslednjem kolu, Real ide u goste Malagi, a Barselona dočekuje Eibar.

Real je ubedljivo pobedio Sevilju, ali rezultat nije bio pravi odraz dešavanja na terenu. Ekipa Zinedina Zidana nije bila toliko bolji rival, ali je sve prilike koje je imala pretvorila u gol.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica 28. kola i tabela Premijer lige

Ekipa Reala povela je u desetom minutu golom Naća iz slobodnog udarca, a tom golu će se dugo pričati. Naćo je, posle faula dosuđenog na oko 18 metara od gola Sevilje, šutirao ka golu dok su mu protivnički igrači bili okrenuti leđima i postavljali „živi zid“. ;

Na 2:0 povisio je Kristijano Ronaldo, što je Portugalcu bio 400. gol u dresu Reala.

Stevan Jovetić je u prvom poluvremenu bio blizu gola, ali je na samom početku drugog poluvremena, u 49. minutu, ipak pogodio mrežu Reala za 2:1.

Povezana vest:  Atsronomske cene u Brazilu pred start Mundijala

Promena rezultata nije bilo sve do 78. minuta kada se Ronaldo još jednom upisao u strelce, a konačan rezultat postavio je Toni Kros u 83. minutu.

Barselona je u gostima slavila protiv Las Palmasa sa 4:1, a najzaslužniji za ubedljiv trijumf bio je Nejmar koji je upisao „het trik“. Nejmar je bio strelac u 25, 67. i 71. minutu, a u mrežu Las Palmasa zatresao je i u 27. minutu. Jedini gol za domaću ekipu postigao je Pedro Bigas u 63. minutu.

Fudbaleri Atleriko Madrida su odigrali nerešeno 1:1 sa Betisom, istim rezultatom završen je i meč Atletik Bilbaa i Leganesa, dok golova nije bilo u duelu Viljareala i Deportiva.

Povezana vest:  Omladinci Srbije bez plasmana na prvenstvo Evrope

Real Sosijedad i Malaga su odigrali 2:2, a Sporting je upisao važnu pobedu u gostima pobedio Eibar s 1:0.

Atletiko je treći na tabeli sa 75 bodova, Sevilja je četvrta sa 69, a Viljareal peti sa šest bodova manje koliko ima i šestoplasirani Atletik Bilbao. Na dnu tabele, Legenes na 16. mestu ima 34 boda, Deportivo ima bod manje, a Sporting je prvi ispod crte sa 30 osvojenih bodova.