Legenda Juventusa Đanluiđi Bufon preuzeo je na sebe krivicu za poraz od Rome u prošlom kolu, ali je danas, posle podizanja trofeja za prvaka Italije, rekao da pobeđivanje zahteva velike žrtve.

„Stara dama“ je mogla da proslavi šestu uzastopnu titulu prošle nedelje, ali je izgubila u Rimu 3:1, da bi danas pobedila Krotone 3:0 i tako konačno započela slavlje.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Sastav Zvezde za Smederevo

„Cele nedelje sam razmišljao o finalu Lige šampiona sa Real Madridom, tako da sam praktično bio na odmoru u Rimu i potpuno sam se obrukao. Pošto ne volim da se brukam sa 39 godina, želeo sam da reagujem. Trebala nam je energija posle onako ružne predstave“, rekao je kapiten Juventusa, a preneli italijanski mediji.

Povezana vest:  LIGA EVROPA, Petrović: Želimo dobar rezultat za miran put u San Marino

Ovo je rekordna šesta uzastopna titula za Bufona i Juventus.

„Prvi put smo bili iznenađenje, ali smo posle toga uvek bili favoriti na papiru. Pobeđivanje zahteva veliku žrtvu, jer svaki dan morate da radite da biste se popravili, a svaki nerešeni ishod je kao pola poraza. Čovek se navuče na pobeđivanje“, rekao je Bufon.

Juventus je osvojio duplu krunu, a ima šansu i da osvoji treću, na šta je usmeren i Paulo Dibala, jedan od najzaslužnijih za sjajne igre tima ova sezone.

Povezana vest:  Berbatov: Molim vas, nemojte me više birati!

„Ovo što sada osećamo je jedinsveno. Osvojiti kup i prvenstvo i igrati Ligu šampiona za nekoliko dana…svi smo svesni treutka u kome se nalazimo. Želimo trofej Lige šampiona svim svojim srcem“, rekao je Dibala.